Annons

Annons

Annons

Jönköping

Man från Höglandet stoppades på E4:an med fem kilo ecstasy – döms till fängelse i fem år

Text

Polisen hittade fem kilo ecstasy i en 35-årig mans bil i slutet av april. Nu har han dömts för grovt narkotikabrott och fem års fängelse.

Påse med ecstasy-tabletter. OBS! Genrebild.

Det var i slutet av april i år som polisen stoppade en man från Höglandet på E4 efter de noterat att något lastats in i bilen. Polisen stoppade mannen och paketet de tidigare hade sett visade sig innehålla fem kilo ecstasy. I slutet av juni dömdes han till fem års fängelse.

Annons

Annons

Beställaren av transporten och den nu dömda mannen hade ingen tidigare relation med varandra. Enligt mannen skulle han enbart transportera drogerna i utbyte mot cannabis och hade ingen vetskap om vad för slags droger han skulle transportera. Mannen skulle sedan få ytterligare information om vad han skulle göra med drogerna under ett senare tillfälle.

Mannen hade dock uppfattningen att drogerna skulle säljas vidare efter att han lämnat av dem. Han berättade även för polisen att han har haft problem med droger under en längre period och att han brukat cannabis.

Mannen döms nu till grovt narkotikabrott efter händelsen samt rattfylleri och ringa narkotikabrott då han även erkände detta.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan