Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Generösa öppettider ökar stressen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Människor som bor på landet lider inte av Systembolagets ”omoderna” öppettider, enligt insändarskribenten Bosse ”Bildoktorn” Andersson.

Generösa öppettider ökar stressen, tycker Bosse ”Bildoktorn” Andersson.

Kommentar till ledaren ”Systembolaget i tiden”:

Annons

Annons

Ju större stad människor bor i, desto mer beroende blir de av att kunna handla spontant, sju dagar i veckan och helst dygnet runt. Samtidigt blir de mer och mer stressade och får allt större problem med utbrändhet. Kommer deras hälsa att förbättras om Systembolaget ökar sina öppettider från 15.00 till 17.00 på lördagar samt från 19.00 till 20.00 på vardagar?

Människor som bor på landet har sällan problem att planera sina inköp och lider därför inte av Systembolagets ”omoderna" öppettider. Detta kan i och för sig bero på Systembolaget fantastiska service. Du kan beställa nästan alla 18 000 varor som finns på ”systembolaget.se" till något av de 470 ombuden som finns över hela landet, bland annat min ICA-butik i Landsbro.

En betydligt viktigare fråga:

Varför är apoteken i små samhällen inte öppna alla dagar i veckan. Här i Landsbro är det öppet på tisdag 09.00–17.00 (lunchstängt 12.15–13.00) och torsdag 09.00–17.00 (lunchstängt 12.15–13.00). Du som läser detta tycker kanske att jag jämför äpplen med päron. Men både Systembolagets och apotekens service grundas på politiska beslut.

BOSSE ”BILDOKTORN” ANDERSSON

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan