Annons

Annons

Annons

Jönköping

Dags att stampa på guldklockan

Vi brukar säga på jobbet ibland - och allt oftare - att ständig förändring är det enda vi kan räkna med. Det enda som inte förändras är att allt förändras - hela tiden.

Vi försöker förutspå framtida behov och beteenden och gör prognoser byggda på erfarenheter, men även de förändras, eftersom förutsättningarna förändras. Den som vill att allt ska vara som det alltid har varit och att det ska förbli så, har inte så mycket att hämta, och kommer att bli både frustrerad och besviken.

Annons

Annons

I dagens Näringslivsbilaga kan du bland annat läsa om framtidens yrken, och om att man förutspår att 65 procent av dagens universitetsstudenter kommer att ha jobb som vi inte ens känner till i dag. Snacka om förändring. Spännande, eller hur? Visst blir man nyfiken?

Frihet och flexibilitet är ord med positiv klang. Men många frågor dyker upp. Vad händer med dem som inte är så bra på att nätverka, som känner sig trygga med att möta samma arbetskamrater varje dag, som behöver längre tid på sig för att processa förändringar?

Jag fick själv i år en så kallad guldklocka av min arbetsgivare - något man tidigare var stolt över, men nu faktiskt ganska ofta får lite undrande blickar för. Förändring kan förstås ske på många sätt, inom samma yrke eller genom att man byter både arbetsplats och inriktning - men frågan är om dagens studenter ens kommer att veta vad begreppet guldklocka är? Förmodligen inte, och det är bra. Vi kan ju ändå inte bara stå här och stampa.

Eller för den delen - en och annan kanske stampar på sin guldklocka. Det är nämligen ökad rusch till pantbanken, något du också kan läsa om i bilagan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan