Annons

Annons

Annons

Ishockey

Brännström tar NHL-plats: ”Det är en dröm”

Text

Erik Brännström finns med i Ottawa Senators trupp till NHL-premiären.

Dessutom kan HV-killarna David Gustafsson och Simon Holmström bli kvar i Nordamerika.

Erik Brännström får stanna kvar i NHL-laget.

Den förre HV71-backen Erik Brännström är en av fyra rookies i den trupp som ska inleda säsongen för Ottawa. Det skriver klubben på sin hemsida.

– De här killarna och tränarstaben har jobbat väldigt hårt den senaste tiden, säger huvudtränaren D.J Smith.

Nässjökillen är självklart jättenöjd med att få starta säsongen i NHL.

Annons

– Det är en dröm. Det har varit ett långt träningscamp så det är roligt att få vara kvar här och spela. Jag har lärt mig saker för varje match och den senaste matchen var nog min bästa.

Annons

20-åringen har under försäsongen spelat mycket ihop med backveteranen Ron Hainsey.

– Han har spelat många matcher och han vet vad man ska göra och inte göra. Vi pratar mycket på bänken och han hjälpte mig under de två matcher som vi spelade tillsammans. Jag gillar att spela med honom så det ska bli kul att se vad vi kan göra tillsammans, säger Erik Brännström.

Ottawa spelar sin seriepremiär på onsdag borta mot Toronto Maple Leafs.

David Gustafsson i Winnipegs tröja.

HV-centern David Gustafsson är också nära att slå sig in i NHL. Han har stått för en fin försäsong och i den sista träningsmatchen fick centern spela i en kedja mellan stjärnorna Nikolaj Ehlers och Blake Wheeler. 19-åringen har även tilldelats ett nytt tröjnummer inför NHL-premiären, nummer 19, vilket indikerar att Winnipeg vill satsa på HV-talangen.

Inbäddat innehåll

– Jag känner att jag har gjort allt jag kan, så vi får se hur det går. Om jag inte tar en plats i år gör jag förhoppningsvis det någon annan gång, Men det hade varit roligt att ta en plats nu, sa Gustafsson till media häromdagen.

Annons

Annons

På torsdag väntar Winnipegs NHL-premiär borta mot New York Rangers och ett officiellt besked om Gustafsson får plats i truppen lär komma snart.

Simon Holmström valdes i den första draftrundan i somras.

En annan HV-talang som just nu befinner sig i Nordamerika är Simon Holmström. Tranåskillen draftades i somras i den första rundan som 23:a av New York Islanders.

NHL-klubben bestämde sig för att testa Holmström redan i år och just nu verkar det som att 18-åringen har en möjlighet att få stanna på andra sidan Atlanten. Enligt hockeyjournalisten Andrew Gross på tidningen Newsday funderar Islanders på vilken miljö som är bäst för Holmströms utveckling. De två alternativen uppges vara att testa forwardstalangen i AHL-laget Bridgeport Sound Tigers eller att han ska återvända till Sverige och juniorspel i HV71. Vilket beslut som tas får framtiden utvisa.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan