Annons

Annons

Annons

Så tar du hand om skorna i höst

Text

Genom att ta hand om dina skor ökar du både livslängden och får en sko som ser snyggare ut under längre tid. Med rätt kunskap och produkter blir det riktigt lätt. Markus på Borgs Skor förklarar.

Med rätt kunskap och produkter är det rätt att ta hand om skorna, menar Markus.

Skinnet i dina skor är precis som din egen hud, det vill ha näring och omvårdnad, berättar Markus.

-För att de ska hålla länge och se snyggare ut är det bra att ta hand om dem. Dessutom står de emot väta bättre när de får rätt behandling.

Mer om produkterna på Borgs Skor

Processen är tredelad och enkel att utföra. Det handlar om att rengöra, smörja in och sedan avsluta med ett lager impregnering.

Annons

Annons

Rengör skon innan du lägger på vax eller andra produkter. 2GO Shoe Cleaner är en rengöringsprodukt som du lägger på en borste och skurar hela skon. Sedan torkar du av med en fuktig trasa eller sköljer av med vatten. Då är skon, vare sig den är i skinn, mocka eller tyg, redo för nästa steg.

Vårda skon genom att applicera 2GO Lotion, en ofärgad balsam som passar utmärkt för blanka skinnskor. Är det istället en mockakänga använder du 2GO Suede Renovator. Båda fungerar på samma sätt och ger näring för skinnet.

Skydda med 2GO impregneringsspray. Den fungerar lika bra på alla material och är egentligen den enda skoimpregnering du behöver hemma. Spraya din sko och ta sedan en putsduk för att jämna ut. Lite unikt med denna är att den går att polera i efterhand för att skapa fin lyster.

Om skorna trots allt blivit blöta kan du stoppa i tidningspapper eller skoblock. Det är viktigt att tillföra näring till skinnet och sedan impregnera. Undvik element och torkskåp som kan skada lädret.

Annons

Annons

-När du köpt nya skor är det bra att börja med att impregnera dem innan användning. Rengör,vårda och skydda skon enligt guiden en gång i månaden eller efter behov. När du sedan ställer undan skorna för säsongen ska man rengöra och putsa upp dem. Det allra bästa är att förvara dem med skoblock i, så möts du av ett par välmående skor nästa gång det är dags att ta på sig dem, avslutar Markus.

Mer om produkterna på Borgs Skor

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan