Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Vändningen: Harrys flyttar in i Ciselören: "Ger maximala förutsättningar"

Text

Planerna för en pub och restaurang i engelsk stil var långt gångna. Men den senaste månaden har den framtida restaurangägaren i Ciselören, Johan Åsbrink, jobbat efter ett annat koncept.

– Det blir Harrys vi ska driva, avslöjar den nye krögaren för tidningen.

Johan Åsbrink, västgöten som driver Lunnagårds Sjukhem, berättar om planerna för Harrys etablering i Eksjö. I april räknar man med att öppna restaurangen och förhoppningen är att satsningen ska generera tio anställningar.

Johan Åsbrink och Harrys vd Niclas Möller i samband med att avtalet slöts om en ny etablering i Eksjö.

I videoklippet på webben berättar Johan Åsbrink om lokalytan på närmare 300 kvadratmeter i Ciselören som ska förvandlas till ett nöjesställe där man både stillsamt kan avnjuta en middag men även dricka under lite livligare former i barmiljö.

Harrys har restauranger på ett 30-tal orter i landet. Inom tre år hoppas man starta upp ett 15-tal till.

Annons

Annons

Att det ska starta en ny verksamhet på bottenvåningen i nybyggnationen Ciselören är ingen hemlighet. Tidningen kunde redan i januari berätta om Johan Åsbrinks planer på en ny mötesplats i form av en pub och restaurang i brittiskt stuk.

Men nu har projektet tagit en oväntad vändning. Istället för att köra i egen regi så blir han franchiseföretagare åt kända restaurangkedjan Harrys som finns på ett 30-tal orter i landet.

– Vi var långt framme i planeringen med vårt tidigare projekt, men sedan dök det här upp och det kändes så pass intressant att det kändes dumt att inte försöka göra det här tillsammans med Harrys.

En intensiv process har pågått under september och en bit in i oktober.

– Det är mycket som ska förhandlas, jag har mina krav och förväntningar och framför allt ville jag veta vad Eksjöborna skulle få. Men nu känns det som att det ska mycket till för att det här inte ska få en fantastisk start, berättar Johan Åsbrink när vi träffar honom vid Ciselören där det alltså förutom ett 15-tal lägenheter nu blir en Harrys-restaurang i fastigheten.

Inbäddat innehåll

Servicen viktig

Johan berättar att det fanns intresse från andra aktörer också men att valet föll på Harrys.

– Harrys erbjuder ett stöd som ger oss maximala förutsättningar för att få en bra start och hög kvalitet i det vi gör. Givetvis är mycket styrt och går enligt Harrys koncept. Men det som spelar roll över tid, hur vi utformar vår service och sådana saker, avgör vi själva. Så skälet är egentligen en kombination av stöd och ändå en viss frihetsgrad. Bland annat kommer vi nog jobba ganska hårt med drinkar, något som jag personligen är väldigt intresserad av.

Annons

Annons

När tror du ni kan slå upp portarna?

– I början av april om allt flyter på med bygget som det ska, säger Johan.

Åsbrink har redan gjort klart med Kristian Nagy, i dag barchef på Hooks Herrgård, som restaurangchef.

– På lång sikt är tanken att Kristian ska gå in som delägare. Det här är ju en möjlighet för honom att jobba och också ge incitament för att det här ska bli riktigt bra, säger västgöten Johan Åsbrink som sedan 2015 är vd och ägare av Lunnagårds Sjukhem AB i Eksjö med ett 30-tal anställda.

Han förtydligar att det är helt separata verksamheter som inte påverkar varandra.

– Det här med att starta restaurang är något som drivs mycket av lust.

Johan Åsbrink och Harrys vd Niclas Möller i samband med att avtalet slöts om en ny etablering i Eksjö.

Bra förutsättningar

Han tror och hoppas Harrys ska göra stan ännu mer attraktiv och bli ett komplement till det övriga restaurangutbudet i stan.

– I centrala Eksjö finns inte de här etablerade kedjorna men får du en bra mix så tror jag det blir mer attraktivt att gå ut. Eksjöborna kommer ju värdera det här stället utifrån vad de får här, men turisterna som är många på ett år, kommer någonstans se en skylt de känner igen, säger Åsbrink vars ambition är att man ska öppet sju dagar i veckan där upplevelsen står i fokus.

– Nu har vi bra ekonomiska förutsättningar och en uthållighet men det är klart över tid så är det ju Eksjöborna själva som avgör hur det blir. Men min ambition är att det ska var öppet alla kvällar.

Annons

Facebooksidan, som tidigare gick under namnet Oaklake Inn, kommer inom kort publiceras i en uppdaterad version – men då istället med Harrys Eksjö som titel.

Annons

– Vi har ändå 300 följare och det vill man inte bara kasta bort. Responsen från besökarna är väldigt viktigt.

Stöd från flera håll

Han betonar att stödet från kommunen varit väldigt avgörande.

– Redan från start har det varit en otrolig support från kommunen och näringslivsenheten och i förlängningen Maria Lund. Det hade inte varit helt givet att den här resan hade blivit av annars.

Maria Lund, vd för det kommunala bolaget Stridh och son, säger i en kommentar till tidningen:

– Bolaget tycker det ska bli fantastiskt roligt att Harrys etablerar sig i Eksjö och vi är glada att vi kan tillhandahålla en bra lokal med ett bra läge i Gamla stan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan