Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Klart med ny räddningschef i Aneby

Text

Bo Christensson slutar som räddningschef i Aneby. Nu är det klart med hans efterträdare.

Erik Linnå blir ny räddningschef i Aneby kommun.

Som tidningen tidigare berättat har Bo Christensson valt att lämna sin tjänst. Det är för att bli pensionär och han går hem i slutet av mars 2020.

Annons

Annons

I Nässjö

På tisdagen blev det klart att han efterträds av Erik Linnå. För närvarande arbetar han i Nässjö, som brandingenjör och insatsledare vid Höglandets räddningstjänstförbund.

– Vi är glada och nöjda med att få Erik Linnå till vår organisation. Han är välutbildad, duktig och driven, säger samhällsbyggnadschef Michael Wirestam och fortsätter:

– Bo Christensson har gjort ett mycket bra arbete och tillfört mycket till räddningstjänsten. Vi är övertygade om att Erik Linnå kommer att ta vid på ett bra sätt och att han tillsammans med ställföreträdande räddningschef Tobias Arvåsen och övriga medarbetare utvecklar räddningstjänsten vidare.

Åtta sökande

Totalt sökte åtta personer tjänsten som räddningschef i Aneby kommun. Enligt Wirestam utmynnade rekryteringsprocessen i två mycket bra slutkandidater.

– Valet av Erik Linnå innebär att kommunen och räddningstjänsten för första gången får en utbildad brandingenjör i organisationen.

Erik Linnå tillträder sin tjänst 23 mars 2020.

LÄS MER: Han blir ny räddningschef

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan