Annons

Annons

Annons

Ishockey

”Jag var livrädd – han är en fruktansvärd människa”

Text

Mike Babcock har anklagats för trakasserier efter att han fått sparken från Toronto Maple Leafs.

Nu berättar tidigare NHL-stjärnan Johan Franzén om mardrömstiden när han hade Babcock som tränare i Detroit Red Wings.

– Han är en fruktansvärd människa, den värsta person jag har träffat, säger Franzén till Expressen.


Johan Franzén om sin förre tränare: ”Den värsta personen jag träffat”

Henrik Zetterberg och Johan Franzén i Detroit Red Wings.

Annons

Annons

Mike Babcock.

Efter fyra säsonger i Toronto Maple Leafs fick tränaren Mike Babcock nyligen sparken från klubben. Efter beskedet har Babcock fått vass kritik från flera NHL-profiler, som anklagar honom för trakasserier.

I podcasten ”Spittin’ Chiclets” berättar den tidigare storspelaren Chris Chelios, som spelade i Detroit Red Wings tillsammans med Johan Franzén, att NHL-tränaren gick hårt åt Landsbrosonen.

– Det gick så långt att stackars Johan, som vi inte visste led av hjärnskakningar och depressioner, bara bröt ihop. Han fick ett nervöst sammanbrott. Inte bara på bänken utan i ett av rummen efter en match mot Nashville. Det är förmodligen det värsta jag någonsin sett, säger Chris Chelios.

”Jag var livrädd att vara i ishallen”

Johan Franzén kommer ihåg händelsen väl, berättar han för Expressen.

– Jag får rysningar när jag tänker på det. Det där var mot Nashville i slutspelet. Det var grovt, otäckt och chockerande. Men det var bara en av hundra grejer han gjorde. Toppen av ett isberg,

Annons

I intervjun vittnar Franzén om en miljö i klubben där spelarna var rädda att göra misstag.

Annons

– Från 2011 var jag livrädd för att vara i ishallen. Jag fokuserade bara på att ta mig upp på morgnarna. Det var då han gav sig på mig för första gången och förra året var första gången som jag sov naturligt för första gången sen dess, säger svensken och fortsätter:

– Han är en fruktansvärd människa, den värsta person jag har träffat. En mobbare som gav sig på folk, det kunde vara städare i arenan i Detroit eller vem som helst. Han hoppade på folk bara för att.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan