Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Årets julspel i Eksjö – med modernare touch

Text

Till helgen är det dags för årets julspel i Eksjö kyrka. Manuset har varit samma i sex år, men i år har ett nytt tagits fram. Totalt blir det tre föreställningar i helgen, där den yngsta medverkande är åtta veckor gammal.

Margaretha Lund, Malin Amrén och Kjell Havsskog under repetitionerna av årets julspel som ska framföras i Eksjö kyrka.

Hans Barnholdt medverkar som vise man i årets julspel.

Annons

Annons

Kjell Havskog spelar Josef i årets julspel.

Margaretha Lund, Patrik och Tina Fridare förbereder sig inför helgens julspel. På bilden syns också Karolina Bäckström och Gun-Britt Rofors.

Margaretha Lund under repetitionerna.

I år heter årets julspel ”Mormor och Simon”. Föreställningen beskrivs som en magisk resa mellan önskelistor, julklappar, änglar och Jesusbarn.

Till årets julspel har Karolina Bäckström, präst i Svenska kyrkan, och Malin Amrén, anställd i Svenska kyrkan, arbetat med att ta fram ett nytt manus.

– Vi har haft samma manus i sex år, så vi tyckte att det var dags för något nytt, säger Karolina.

– Vi tror att årets julspel är familjärt och kan uppskattas av både barn och vuxna, säger Malin.

Både Malin och Karolina menar att det är roligt att arbeta generationsöverskridande när alla i uppsättningen är i så olika åldrar.

Historien är förstås densamma, men i år är det värdshusvärden som berättar historien för sitt barnbarn Simon. Simon har många saker på sin önskelista och hans mormor försöker förstå vad sakerna på listan innebär. Men vem är denna mormor egentligen?

Annons

Annons

Medverkande i årets julspel är anställda på Kyrkbacksgården, barnkören och folk utifrån. Barnkörens ledare och musiker denna dag är Marie-Louise Johansson. Patrik är mellanstadieeleven som kommer att spela rollen som Simon.

– Jag blev jätteglad när jag blev tillfrågad, det ska bli så kul, säger han.

Under lördagen framförs tre föreställningar i Eksjö kyrka. Julspelet kommer även att framföras på julafton.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan