Annons

Annons

Annons

Mordförsöken i Eksjö 2019

Utsatta kvinnan om mardrömsnatten: "Jag var helt maktlös"

Text

Den utsatta kvinnan i mordförsöksrättegången i Eksjö återgav under måndagen sin berättelse om vad som hände de här ödesdigra timmarna under natten och morgonen den 15 augusti.

– Jag var helt maktlös. Jag hörde honom säga till min pojke att "din mamma är död", berättade hon under den andra rättegångsdagen

Kvinnan och hennes barn blev utsatta för mordförsök i Eksjö. Under måndagen berättade kvinnan i rätten om sina upplevelser under den ödesdigra natten.

En man är misstänkt för försök till mord på en kvinna och hennes två barn i Eksjö den 15 augusti i år. Mannen är även misstänkt för våldtäkt, misshandel, stöld och olovlig identitetshandling.

Under måndagen, som var den andra rättegångsdagen, fick kvinnan redogöra för vad som hänt vid de olika tidpunkterna där respektive händelse enligt åtalet ska ha inträffat. Hon redogjorde även hur hon upplevt relationen med mannen, som tidigare var hennes pojkvän.

Annons

Samlat gav hon en bild av ett förhållande som börjat som en kärlekshistoria i en annan del av Sverige men att relationen sedan ska ha förändrats i samband med flytten till Småland.

Annons

– Han var väldigt bra person i början och jättebra med barnen, säger kvinnan om den tidigare pojkvännen som inte är fadern till barnen.

Enligt kvinnan hade den misstänkte mannen ordnat en lägenhet i Bruzaholm som han skulle betala för och familjen bestämde sig då för att flytta. Men vistelsen blev inte långvarig då hyresvärden hörde av sig om att han inte fått betalt.

– Jag blev helt chockad, och när jag fick se nn (den misstänktes) beteende förstod jag att han lurat oss. Då valde jag att avsluta relationen, sa kvinnan.

Men den misstänkte mannen ska ha fortsatt ha sökt upp kvinnan.

– Han kunde inte acceptera utan ringde hela tiden och två gånger sökte han upp mig på ett tillfälligt boende, berättade kvinnan i rätten.

Träffades i Jönköping

Den 14 augusti, kvällen före mordförsöken och våldtäkten ska ha ägt rum, träffades kvinnan och mannen i Jönköping.

– Han sa att han ville träffa barnen och hade köpt presenter. Jag gick med på att träffas som vänner, det var mitt beslut.

Senare på kvällen skulle kvinnan och barnen åka till Eksjö och mannen skulle ta in på hotell. Men det fanns enligt mannen inga hotellrum lediga och han insisterade då på att få följa med kvinnan hem till hennes lägenhet som hon tillfälligt hyrt några nätter.

Vad som sedan händer under natten har kvinnan inga tydliga minnesbilder av.

– Det är ett enda stort trauma det här, det är svårt att komma ihåg allt, sa hon inför rätten.

Enligt kvinnan har mannen våldtagit henne och sedan tagit strupgrepp. Han ska sedan ha tagit fram en kniv och börjat hugga henne över hela kroppen.

Annons

Annons

– Först försökte jag inte skrika för jag ville inte skrämma mina barn, men till slut stod jag inte ut av smärtorna, berättade kvinnan.

Sonen angripen

När sonen vaknade försökte han mota bort mannen men blev själv angripen och fick ta emot flera hugg med kniven. Ur videoförhöret med pojken som spelades upp i rätten hördes han berätta att han försökt ta sig ur lägenheten men att han dragits in av mannen igen som då försökte kväva honom.

– Jag hör nn (den misstänkte) säga till min son att "din mamma är död". Då försöker jag skrika och han kommer då tillbaka till mig. Jag minns inte vad som händer sedan, berättade kvinnan.

Även kvinnans dotter ska ha blivit utsatts för fler knivhugg och samtliga tre målsägande hade livshotande skador eller potentiellt livshotande skador när väl ambulans kom till lägenheten.

Innan mannen lämnade lägenheten ska han sa sagt till både pojken och mamman och att de inte fick säga till polisen att det är han som skadat dem, istället skulle de skylla på en man som kvinnan tidigare haft en relation med.

I rätten berättade kvinnan att hon i dag mår bättre men att hon fortfarande har fysiska besvär. Även barnen, ska efter omständigheterna, må bra fysiskt.

Under tisdagen fortsätter rättegången och då är det planerat att de misstänkte ska få lämna sin redogörelse. I tidigare förhör har mannen nekat till samtliga gärningar och menar istället att det tre maskerade män ska tagit sig in i lägenheten och åsamkat skadorna.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan