Annons

Annons

Annons

krönika

Marie J Flyckt
Hjälp oss forma din nya tidning

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

I dag håller du en helt ny tidning i din hand – och ändå på många sätt samma som vanligt. Med samma innehåll som du är van vid, bara lite tjockare och med ännu mer läsning.

Som du kanske har läst tidigare kommer din lokaltidning från och med februari nästa år att vara en del av Hall Medias nya länstidning där du, utöver den journalistik som du är van vid att få, också kommer att få ta del av nyheter från övriga delar av Jönköpings län.

Vi vill, genom att ge dig ett smakprov, att du själv ska se att en länstidning kan ge dig ännu mer journalistik, så att du vet vad du fortsätter prenumerera på. Berättelser, granskningar, nyheter – allt det som bär upp lokaljournalistiken och som ger dig kunskap och perspektiv på samhället och vardagen.

Annons

Annons

Just i dag kallar vi rätt och slätt tidningen för Tidningen. Vi har sex titlar i Jönköpings län och alla är lika viktiga för oss. Vi har ett namn på den nya tidningen, men vill att du ska fokusera på innehållet och upplägget i dag. Därför väntar vi med att lansera det varumärke som din tidning kommer att finnas under när länstidningen lanseras i februari. Den är också tjockare än den kommer att bli, eftersom vissa saker går dubbelt i dagens tidning. Vi har såvitt jag minns aldrig gjort en så tjock tidning som du får i dag – 128 sidor. Jag hoppas du har glädje av den hela helgen.

Vi lämnar inte din kommun

Vi kommer inte att överge din kommun för att vi blir en länstidning, och du kommer även fortsättningsvis att hitta dina lokala nyheter digitalt i din app, på sajterna och i den nya d-tidningen som vi lanserar under början av 2020. Där finns Värnamo Nyheter, Smålands Dagblad, Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten, Tranås Tidning och Jönköpings-Posten kvar. Men för dig som läser papperstidningen och/eller e-tidningen kommer all den läsningen att samlas under ett varumärke – som ett smörgåsbord där du fortfarande kan välja det gottaste. Är det din hemort, eller orten där du jobbar, som intresserar dig mest, eller är du mer intresserad av sport eller kultur – ja, då kan du bläddra dig fram till det. Och förhoppningsvis längs vägen fastna i artiklar som du tidigare inte fick ta del av som papperstidningsläsare, eller inte visste att du var intresserad av.

Just det tycker jag personligen är en av finesserna med en tidning, att jag genom att bläddra från första till sista sidan får reda på så mycket som jag inte hade en aning om att jag ville eller behövde veta. Och jag blir underhållen, överraskad och lite kunnigare längs vägen, av korsord, sudoku, porträtt, analyser eller krönikor som väcker nya tankar.

Annons

Annons

Fler dagar i veckan

Du som prenumererar på Värnamo Nyheter kommer dessutom att få tidningen sex dagar i veckan i stället för fyra.

Dagens tidning ser inte ut exakt som den nya tidningen kommer att se ut nästa år, vi jobbar med att förfina layouten och renodla innehållet. Du har exempelvis tre sidor serier i dag, och flera korsord. Det kommer att planeras om, korsorden kommer att finnas kvar, men spridda över veckan, serierna måste bli färre. Just i dag får du fler familjesidor, fler insändarsidor och fler sportsidor och så kommer det att bli även i framtiden, på samma sätt som du kommer att få mycket läsning – nyheter och reportage från din kommun, från länet och från resten av världen.

Rösta på din seriefavorit

Planeringen av din nya tidning har hållit på hela hösten och kommer att fortsätta framöver – med din hjälp.

Under arbetet med den nya tidningen har vi stött på många frågor, förstås, från stort till smått. Och även insett att det som man kan tro är små frågor, kan vara väldigt stora frågor – eller frågor som är svåra att lösa. En sådan knäckfråga är serierna, som vi både genom egen erfarenhet och vittnesmål från kollegor i branschen över hela landet, vet är ett innehåll som engagerar väldigt mycket. Ve den tidningsmakare som bryter Fantomen mitt i en story, eller berövar en läsare dess dagliga frukostskratt när en rolig serie plockas bort. Därför vill vi att du ska vara med och rösta – vilken är din favoritserie? I dagens tidning kan du läsa alla de åtta serier som vi publicerar i länet – de måste bli färre. Välj ut dina två favoriter och mejla mig eller gå in på våra sajter och rösta i det formulär som du hittar där.

Annons

Hall Media ger inte bara ut tidningar i Småland utan också i Västergötland och i de tidningarna har vi under hösten förändrat våra korsord lite, på grund av att många av er läsare numera löser dem digitalt i e-tidningen eller på sajten. Jag lovar att jag sällan under mina 25 år i branschen har haft så mycket läsarkontakt som när vi har gjort om korsorden. De är, liksom tidningen, en vän att lita på och när sådana förändras, ja det vet ni, då skakar ens grundvalar lite. Vi vill gärna skaka om lite, det är vi inte rädda för, men vi vill inte att du ska känna att du förlorar en god vän – vi vill bara göra den ännu bättre.

Hör av dig med feedback

Det engagemang som ni läsare har är värt mycket för oss och för vår relation till er. Därför vill vi också att du ska vara med och forma vår nya länstidning genom att ge oss feedback på den tidning du får i dag. Fyll i formuläret på din sajt eller mejla och säg vad du tycker – dina åsikter är guld värda.

Mejl:

marie.flyckt@hallmedia.se

feedback@hallmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan