Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö

Julgran började brinna i lägenhet – kvinna förd till sjukhus

Räddningstjänsten larmades till en adress i centrala Eksjö på söndagen. En julgran ska ha tagit eld.

Annons

En julgran började brinna i en lägenhet i centrala Eksjö på söndagen. En kvinna i 25-årsåldern skadades i samband med branden och fick föras till Höglandssjukhuset med okända skador.

Vid 12.20-tiden på söndagen larmades räddningstjänst och ambulans till Oxtorgsgatan i centrala Eksjö. Enligt inringaren hade julgranen i en lägenhet fattat eld.

– Det är fortfarande oklart varför det har börjat att brinna i granen. Lägenhetsinnehavaren gjorde en släckningsinsats innan räddningstjänsten kom till platsen. Som jag förstått var det helt släckt när vi anlände, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Annons

Annons

Mycket rök fanns kvar i lägenheten och räddningstjänsten fokuserade främst på att ventilera bostaden. Det gjordes också kontroller efter eventuella glödbränder i lägenheten.

– Vi har fått uppgifter om att en person har förts till sjukhus med ambulans. Personen ska ha varit vaken och kontaktbar. Det verkar inte som att det rör sig om några brännskador, utan snarare att personen har andats in lite rök, säger ledningsoperatören.

Senare meddelade Region Jönköpings län att den drabbade kvinnan, som är i 25-årsåldern, skadades lindrigt och fick gå hem efter behandling.

Annons

Annons

Till toppen av sidan