Annons

Annons

Annons

Eksjö

Färdtjänstbuss körde in i tappat lastbilsdäck – väg var helt avstängd

Text

En lastbil tappade ett däck som en färdtjänstbuss sedan körde rakt in i. Väg 32 norr om Eksjö fick stängas av under bärgningsarbetet.

Det var vid 16-tiden på tisdagen som larmet om olyckan kom till SOS. En färdtjänstbuss hade då kört i diket men ingen person kom till skada.

Senare kom uppgifter om att olyckan hade orsakats av att en lastbil hade tappat ett däck som färdtjänstbussen hade kört rakt in i och sedan ner i diket.

– Utredningen visade att bussen hade blivit träffad av däcket och fått väja ner i i diket, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Annons

Annons

Vid 20-tiden meddelade Trafikverket att vägen skulle vara avstängd till klockan 22.

De meddelar att det var stopp på vägen från Tallbacka till Norrlunda i båda riktningar. Trafikanter uppmanades att välja en annan väg.

– Bussen bärgades från platsen och polis lämnade vid 18.45. Lastbilen ska dock fortsatt stå illa till och behöva bärgas och det är därför som vägen är avstängd, säger Åsa Willsund.

Trafikverket meddelade vid 22.10-tiden är vägen återigen var öppen för trafik men att det gick att förvänta sig en del köer under tisdagskvällen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan