Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Totalrenovering väntar för Eksjös gamla paradgata

Text

Österlånggatan, som en gång i tiden fungerade som paradgata i Eksjö centrum, kommer med start 2020 bli föremål för omfattande renovering.

– Vi behöver sektionera upp arbetet för att man ska kunna röra sig i stan, säger Mikael Wärnbring, samhällsbyggnadschef.

Österlånggatan är i dåligt skick och är i stort behov av förbättringar, ett arbete som kommer att inledas under 2020.

Körbanan på Österlånggatan i Eksjö är i stort behov av förbättringar. Markbeläggningen är mycket dåligt skick och måste åtgärdas från grunden, även ledningar ska bytas ut.

Annons

– Vi behöver sektionera upp det här arbetet för att man ska kunna röra sig i stan, vi kan inte stänga av alla farleder. Österlånggatan matar ju in till centrum på många sätt och många fastigheter berörs. Det här är ett arbete som kommer att inledas 2020 men pågå i flera år, säger Mikael Wärnbring, chef för samhällsbyggnadssektorn.

Annons

Tidigare omgavs gatan av trädrader på vardera sidor som band samman Eksjö stationshus och Norrtull. I dag har mer än hälften av träden i denna allé tagits ned.

– Och här är tanken att lyfta den till sin forna tids prägel som en paradgata med stationshuset i fonden och sedan trädalléer. Vi hoppas att det ska bli bra.

Åtgärderna kommer att genomföras i etapper. Första etappen ut blir Södra Kyrkogatan till Mejerigatan.

Även förbättringar på belysning och markbeläggning på gångbanor kommer att ingå i ombyggnationen av Österlånggatan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan