Annons

Annons

Annons

Nässjö Centrum

Vaktmästare attackerades med kniv

Text

En vaktmästare blev på tisdagen anfallen av en man med kniv när han skulle avvisas från ett källarförråd i hyreshus. Mannen greps och blev sedermera anhållen misstänkt för försök till grov misshandel. Men senare under dagen så hävde åklagaren anhållandet.

Det var vid 11-tiden under tisdagen vaktmästaren kallades till huset när man upptäckte att ett av skyddsrummen i källaren var låst inifrån. När han fick upp dörren låg en ung man i lokalen och sov, men blev genast hotfull när han ombads lämna utrymmet.

Enligt polisen gjorde mannen, i 25-årsåldern från Nässjö, flera utfall med kniven mot vaktmästaren i försök att skära honom och det uppstod bråk. Knivsticken träffades dessbättre inte sitt offer, men gärningsmannen blev själv skadad av kniven i tumultet.

Annons

Annons

När polisen kom till platsen var det blodstänk i rummet. Mannen bedöms inte vara allvarligare skadad. Han hördes av polis under tisdagens eftermiddag och anhölls misstänkt för försök till grov misshandel samt narkotikabrott genom innehav och eget bruk.

– Åklagaren valde sedan att häva anhållandet och han är inte längre frihetsberövad, säger Roger Olsson, presstalesman för lokalpolisområde Höglandet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan