Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

Färdtjänstbolag får tillståndet indraget – servicen kan försämras

Ett trafikföretag som kör serviceresor för Jönköpings Länstrafik har fått sitt trafiktillstånd indraget av Transportstyrelsen, vilket i nuläget innebär försämrad service.

Ett färdtjänstbolag i Jönköpings län har fått sitt trafiktillstånd indraget. OBS: Genrebild.

— Detta är en åtgärd som vi måste göra eftersom det är olagligt att utföra denna typ av uppdrag utan trafiktillstånd från Transportstyrelsen, säger Anna-Karin Malm, serviceresechef på Länstrafiken i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Vilket trafikföretag det är eller varför Transportstyrelsen dragit in tillståndet framgår inte i pressmeddelandet. I dag finns det ett 20-tal trafikföretag i Jönköpings län. De flesta kör resor över hela länet.

— Det aktuella företaget ska ha vidtagit de åtgärder som krävts och överklagat beslutet, vilka känner jag i nuläget inte till, säger Anna-Karin Malm.

Ansträngd situation

Serviceresechef Anna-Karin Malm.

För Länstrafiken blir situationen för bokade resor något ansträngd vilket i praktiken innebär att man har svårare att tillgodose kundernas önskemål om resa vid önskad tid.

För resor till, och framförallt från, sjukvården bör man nu i största möjliga mån boka sin resa tur och retur så att trafikplanerarna kan optimera körningarna för fordonen.

Andra trafikföretag

För att så många som möjligt ska få sina behov av resor tillgodosedda utan längre väntetid kommer Länstrafiken undersöka möjligheten om andra trafikföretag kan åta sig att köra fler resor.

– Vi beklagar den uppkomna situationen djupt och hoppas att våra kunder kan ha viss förståelse för denna hastiga förändring, säger Anna-Karin Malm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan