Annons

Annons

Annons

Ishockey

Nässjö-produkt förstärker HC Dalen

HC Dalen har gjort klart med den 20-åriga backen Gustav Särenborg som senast spelade i Linden Hockey i division 1.

Gustav Särenborg ska spela med HC Dalen säsongen ut.

Särenborg har Nässjö HC som moderklubb och har bland annat spelat tillsammans med Joakim Stjern Svensson. Han har även provat på allsvenskt spel med Karlskrona HK som han representerat under ett antal säsonger. Under säsongen stod han noterad för 10 poäng på 22 spelade matcher med Linden och hade bäst plus/minus-statistik i laget.

Annons

Annons

Pelle Gustafsson är glad över att man kommit överens med Gustav som nu förstärker Dalens backuppsättning.

–Vi har letat länge efter en back då vi känner oss lite tunna på backsidan. Men det har varit oerhört tomt på marknaden då de flesta spelare som rör på sig i första hand söker efter klubbar i Allettan. Gustav har vi haft ögonen på ett tag då han är från närområdet samtidigt sökte han sig hemåt och då föll bitarna på plats säger Pelle Gustafsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I Gustav får vi en bra allround back som gjort en poängmässigt bra säsong och har +12 i plus/minus-statistik. Han har en riktigt bra förstapass och är defensivt skicklig och tuff att möta. Han faller in i ramen av vad vi letat efter, vi behövde stärka upp backbesättningen och det har vi gjort med Gustav, det ska bli väldigt kul att följa honom under fortsättningsserien. Gustav ansluter till laget direkt och är med på fredagskvällens träning.

Gustav ser fram emot att fortsätta sin karriär i HC Dalen och är övertygad om att klubben kommer hjälpa honom att ta ytterligare steg för att bli en bättre ishockeyspelare.

– Det ska bli väldigt roligt att fortsätta karriären i HC Dalen. Jag har haft ett bra samtal med Pelle och det känns kul att få jobba tillsammans med både Pelle och Daniel Josefsson som är väldigt bra tränare. Jag hade en bra säsong med Linden Hockey men kände att jag ville flytta och anta utmaningen i den södra serien som är klart bättre. Jag skulle beskriva mig själv som en defensiv back som gillar att spela en snabb ishockey.

Kontraktet med Särenborg gäller säsongen ut.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan