Annons

Annons

Annons

Händelserik helg för Höglandspolisen

Text

Fylla, inbrott och misshandel. Polisen kan summera ännu en händelserik julvecka. Totalt 14 personer omhändertogs under juldagsnattens festligheter på Höglandsorterna.

Polisen har fått rycka ut på en rad händelser under julveckan. Bilden är från ett annat tillfälle.

Juldagen är sedan länge en klassisk utekväll med evenemang över hela Höglandet.

Polisen summerar ändå kvällen som relativ lugn utan några allvarliga ingripanden.

– Det var mycket folk ute och det var mycket fylla i Vetlanda, Nässjö, Eksjö och Tranås. Ungefär som juldagen brukar vara. Totalt omhändertogs 14 personer, mest var det i Tranås men det var ändå under kontroll, säger Roger Olsson, presstalesperson på Höglandspolisen.

I övrigt präglas långhelgen av en hel del brottslighet över hela Höglandet.

Annons

Misshandel i Eksjö

I Eksjö kallades polisen till en adress under juldagsmorgonen där en man greps misstänkt för misshandel. Målsäganden plåstrades om på plats och behövde inte uppsöka sjukhus.

Annons

Under juldagskvällen fick en man, hemmahörande i Sävsjö, uppsöka Höglandssjukhuset i Eksjö efter att ha blivit misshandlad. Enligt anmälan ska det finnas en hotbild mot hans familj och en angiven misstänkt person finns i ärendet.

Bil sattes i brand

I Nässjö uppgav en äldre man att han blivit misshandlad och sparkad av en misstänkt gärningsman i 18-årsåldern under måndagskvällen.

Under natten till tisdagen sattes en bil i brand stående nära en husfasad på Bandygatan och en anmälan och skadegörelse och försök till mordbrand upprättades. Polisen har ingen misstänkt för händelsen.

Kastade ägg

Under måndagskvällen ska ett gäng ungdomar roat sig med att kasta ägg och stenar från en bro i anslutning till Sapa arena i Vetlanda. En bil fick bland annat en sten kastad mot bilen men när polisen anlände fanns inga personer kvar på platsen.

I Alseda upptäckte en målsägande som varit bortrest att det varit inbrott i garaget. Inbrottstjuvarna hade fått med sig en Harley Davidson-motorcykel, två motorcrossar och en tv. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

Händelserikt i Tranås

I Tranås var det händelserikt under annandagen. Under eftermiddagen greps en man misstänkt för misshandel av två äldre pojkar som han ska ha en relation till. Mannen fick följa med polisen men är inte längre frihetsberövad.

Vid 22-tiden hamnade två personer i 20-årsåldern i bråk i anslutning till ett gym i Tranås. Målsägande ska ha blivit sparkad och fått sten kastad på sig.

Annons

Annons

Några timmar senare, tidigt under natten till fredagen, så iakttog en målsägande att en person försökte stjäla ett bilbatteri från hans bil i Tranås.

– Den här målsäganden springer då tydligen ut och gör ett envarsgripande av den här killen. Polis kommer till platsen som tar med den här killen som misstänks för ringa narkotikabrott. En anmälan om försök till stöld görs också, säger Roger Olsson.

Mannen, som är i 25-årsåldern, ska vara känd av polisen sedan tidigare.

I Aneby har det varit förhållandevis lugnt med undantag av i måndags då en bil stoppades i en trafikkontroll. Föraren blåste 0,88 promille och är misstänkt för rattfylleri och körkortet omhändertogs på plats.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan