Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Barbro från Tranås vann 4,5 miljoner

Text

Barbro Johansson från Tranås skrapade fram storvinsten i TV4:s Nyhetsmorgon. Hon åkte hem med 4,5 miljoner kronor, som hon och maken ska lägga på huset hemma i Tranås.

– Det känns helt fantastiskt. Jag har inte tagit in det än, sa Barbro efter direktsändningen.

Barbro Johansson och maken har varit gifta i 54 år. De köper regelbundet Trisslotter och har tidigare fått småvinster. De brukar välja den översta och understa lotten, men denna gång bytte de taktik. De tog de två översta lotterna på Hemköp i Tranås.

Annons

Annons

Det var ett lyckat val då en av Trisslotterna visade treklöversymbolen: minst 1,2 miljoner kronor.

På lördagsmorgonen medverkade 76-åriga Barbro Johansson i TV4:s morgonprogram. Hon skrapade Triss i studion i Stockholm, medan maken och dottern väntade i kulisserna.

Barbro brukar själv titta på programmet och visste att det inte är så lätt att skrapa i direktsändning. Hon klarade det galant.

– Det går bättre än vad jag trodde, sa Barbro till programledaren Jenny Strömstedt.

Barbro Johansson började med att skrapa fram antal år – det blev 25 år.

Jenny Strömstedt frågade om Barbro var nervös.

– Nej då, jag vet att jag får så mycket pengar så jag behöver inte vara nervös, svarade hon.

Senare skrapade Barbro fram månadssumman 15 000 kronor. Hon vann alltså 15 000 kronor i månaden i 25 år – totalt hela 4,5 miljoner kronor.

– Det känns helt fantastiskt. Jag har inte tagit in det än, sa Barbro efter programmet.

Middag i Tranås

Enligt Svenska Spels pressmeddelande ska hon fira miljonvinsten med hemlagad middag av kocken i familjen hemma i Tranås. Paret planerar att lägga pengarna på huset och på att ta in hjälp för att underlätta i vardagen.

– Vilken otroligt härlig känsla för Barbro och hennes man att veta att de kommer få massor med extrapengar att dryga ut pensionen med fram till Barbro är 101 år. Nu kan de leva gott utan att behöva tänka på pengar för resten av deras liv, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan