Annons

Annons

Annons

Nässjö

Brand på balkong – två till sjukhus

Text

Två personer fick föras med ambulans till sjukhus efter att en brand startade på en balkong i en lägenhet i Nässjö på söndagen.

Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Räddningstjänsten larmades om en brand i Nässjö på söndagskvällen.

Strax innan klockan 21 på söndagskvällen fick SOS larm om en brand i en lägenhet i Nässjö.

Räddningstjänsten larmades dit med två styrkor, en från Nässjö och en från Bodafors, samt ambulans och polis. När räddningstjänsten kom fram kunde dock en av styrkorna lämna då branden nästan var släckt.

Annons

Annons

Fyra personer befann sig i lägenheten.

– Två personer fick föras med ambulans till sjukhus. De hade fått i sig lite rök när de släckte släcka branden, berättar räddningstjänstens ledningsoperatör.

Tidningens reporter berättar att en brandman slängde ut grejer från balkongen och att det luktade rök i området. Ett par grannar i lägenhetshuset berättar:

– Det small till rejält, vi trodde det var ett par bilar som krockat, säger de.

När sedan brandbilarna kom gick de ut på parkeringen.

Hur branden startade är i nuläget okänt men branden ska inte ha spridit sig till lägenheten.

– Räddningstjänsten är kvar med en styrka och undersöker så att branden inte ha spridit sig inuti väggarna, säger ledningsoperatören.

Enligt Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisregion Öst var det först en fullt utvecklad brand på balkongen. Den släcktes utan större problem. Förutom de båda som åkte till sjukhus gjordes en kontroll på platsen av en tredje person i lägenheten.

– Det var oklart om hur branden hade uppstått men vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, sa Lars-Göran Nilseryd.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan