Annons

Annons

Annons

Mordförsöken i Eksjö 2019

Mordförsöksdomen i Eksjö överklagas av dömde mannen

Text: 

Den man som dömdes till livstids fängelse av tingsrätten för två fall av mordförsök och en grov misshandel i Eksjö i somras har överklagat domen.

En kvinna och två barn blev allvarligt skadade vid attacken i augusti 2019. En man dömdes i december till livstids fängelse och utvisning.

I december dömdes mannen till livstids fängelse för två fall av försök till mord samt ett fall av grov misshandel. Han dömdes också för våldtäkt, misshandel, stöld och olovlig identitetsanvändning.

Annons

Annons

Mannan hade haft en kortare relation med kvinnan som skadades svårt i attacken i augusti. De övriga två skadade var kvinnans två barn, tio respektive fem år gamla.

Tingsrätten beslutade även att mannen ska betala skadestånd på drygt 450 000 kronor till målsägandena. Mannen dömdes också till utvisning efter avtjänat straff och förbjöds att någonsin återvända till Sverige därefter.

Nu har mannen överklagat sin livstidsdom till hovrätten.

Kort begäran

Överklagandet, som den 28-årige mannen lämnat in via sin försvarare advokat Christian Berntö, är kortfattat. Där står bara att mannen yrkar att hovrätten ska ogilla åtalet mot honom i dess helhet samt att de tre målsägandenas skadeståndsanspråk inte ska bifallas

Yrkandet avslutas sedan med formuleringen: ”I vart fall ska påföljden mildras”.

Sina skäl utvecklar inte mannen mer än att han anser att åklagarens bevisning inte är tillräcklig för en fällande dom. Han begär också att få inställa sig personligen i hovrätten.

Mannen har varit frihetsberövad sedan han greps några timmar efter mordförsöken i Eksjö den 15 augusti.

I samband med livstidsdomen beslutade Eksjö tingsrätt att den dömde ska förbli häktad fram tills domen vunnit laga kraft, vilket nu dröjer i och med överklagandet. För närvarande vistas mannen på häktet i Jönköping.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan