Annons

Annons

Annons

Jönköping

Hälge överlägsen vinnare bland serierna

”Släng ut det där jävla taxhelvetet!”. Hårda ord om något så oskyldigt som en hund i en seriestripp i en morgontidning, en hund som för övrigt inte alls är en tax utan en basset som lystrar till namnet Laban.

Orden yttrades för många, många år sedan av en redaktör hos oss i Hall Media och säger något om hur mycket våra serier engagerar, både anställda och läsare. Och trots det tydliga budskapet från redaktören blev Laban kvar – han är inte bara en hund, han är älskad också – och inte heller när vi gör om vårt serieutbud i din nya länstidning får den gamle redaktören som han ville. Ni läsare har sagt ert i en omröstning som pågick under två veckor i december, och Laban kommer fortsatt att vara en del av er vardag.

Annons

Det sägs i tidningsbranschen att den som tar bort Fantomen ur serieutbudet har satt sin sista potatis. Jag tror inte riktigt att det är så allvarligt, men det var med viss spänning jag följde min egen sammanställning av de många hundra röster som kom in i mejlkorgen. Fantomen hängde på en skör tråd ett tag, men räddades i sista stund av att vi beslutade att vi ska ha fem strippar i stället för fyra som det var tänkt från början. Fantomen kom alltså femma, och fick se sig slagen med bara ett fåtal röster av ovan nämnda basset-hund. Zits lyckades skrapa ihop något fler anhängare, men ingen av de tre var i närheten av de allra mest populära serierna – tvåan Hagbard och den överlägsna segraren Hälge. Det fanns bland er läsare till och med de som taktikröstade. En läsare skrev att han tycker allra bäst om Hälge, men valde att rösta på sina nästa två favoriter för att han var så övertygad om att Hälge skulle bli kvar även utan hans röst. Och det visade ju sig vara rätt. Ni läsare är kloka.

Annons

Allra minst antal röster fick Nemi, bara 20 stycken, och min (och även serieleverantörens) teori är att hon tilltalar den målgrupp som framför allt läser nyheter digitalt och därför inte heller tar del av serierna i samma utsträckning som papperstidningsläsaren. Vi kan förstås ha fel, men hur det än är med det så är det ett faktum att hon följs ut genom dörren av Knasen och Baby Blues som inte är lika populära i Jönköpings län.

Ni fick möjlighet att välja två favoriter bland serierna och en intressant iakttagelse vid genomgången av mejlen var att många röstade på samma två, alltså att den som gillar Hälge också gillar Laban alternativt Hagbard, och att den som gillar Zits också gillar Baby Blues. Humor som förenar alltså, och så är det ju även i det liv som sägs förlängas av ett gott skratt – och bland er finns det många som påpekade just hur viktigt det där första skrattet på dagen är, det som man får när man bläddrar fram till seriesidan i tidningen. Tack för ert engagemang, och jag hoppas att alla – även ni som inte får de serier som ni allra helst ville ha – får fortsatt goda morgonskratt och lite spänning i vardagen tillsammans med oss, Hälge, Hagbard, Zits, Laban och Fantomen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan