Annons

Annons

Annons

Ishockey

Erik Karlsson öppnar för VM–spel: ”Har tänkt på det”

Text

Det var många år sedan Erik Karlsson drog på sig landslagströjan senast.

Men i vår kan det vara dags igen. Landsbrostjärnan öppnar upp för att spela VM i Schweiz.

Senast Erik Karlsson spelade i Tre Kronor var i World Cup 2016. Ännu längre sedan var det som Boro/Vetlanda–produkten fanns med i en VM–trupp. Stjärnförsvararen har inte lirat ett världsmästerskap sedan 2012 men nu kan det vara dags igen.

Karlssons klubb San Jose har stora problem och ligger långt borta från en slutspelsplats i nuläget. Skulle säsongen ta slut tidigt i NHL öppnar Karlsson upp för att åka med Tre Kronor till schweiziska Lausanne, där årets VM–turnering spelas.

Annons

Annons

– Det är klart att man har tänkt på det. Men just nu ligger fokus på att försöka hitta en lösning här, vinna lite mer matcher och ta sig in i det racet. Sedan när den tiden kommer får man ta ett beslut. Men det var ett tag sedan man spelade VM nu, kroppen känns bra och det är bra hemma, så tajmingen är bra på så sätt. Men förhoppningsvis kan vi ta oss tillbaka till ett slutspelsrace här, säger Erik Karlsson i en intervju med Viasats Jonatan Lindquist.

Karlsson har haft en något tyngre säsong den här vintern mot vad han har visat upp tidigare. Totalt har Landsbrosonen noterats för 37 poäng på 52 matcher, men han har också minus 17 i plus/minus-statistiken.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan