Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Di Leva ersätter Ola Magnell på visfestivalen

Text

Efter Ola Magnells tragiska bortgång fick arrangörerna till visfestivalen tänka om för att hitta en ersättare. En vecka senare är Di Leva bokad för Aneby.

– Väldigt skönt, säger Lena Algeskär.

Thomas Di Leva uppträder på Aneby visfestival i juni.

För en vecka sedan kom beskedet att vissångaren Ola Magnell gått bort.

Han var bokad till sommarens upplaga av Aneby visfestival och många hade sett fram emot konserten med en legendar inom svensk vis- och popmusik.

Annons

Annons

Arrangörerna har diskuterat hur de kan fylla luckan i programmet.

– Det är svårt att ersätta en legend som Ola Magnell. Han är en genre i sig. Det skulle nästan kännas fånigt att ta in någon som var liknande, men ändå inte, säger Lena Algeskär från Aneby visfestival.

Som ersättare ville de istället boka en artist på ett helt annat spår. Bokaren Stefan Nilsson på Nöjesproduktion har lagt ut krokar och lyckats få Di Leva, en artist som blir en av festivalen största dragplåster.

Responsen har redan varit mycket positiv, berättar Lena Algeskär.

– Vi hade en sådan tur att han var ledig en av dagarna. Många är redan uppbokade för sommaren, säger hon.

Klassiska låtar

Artisten Thomas Di Leva slog igenom på 80-talet med klassiska poplåtar som "Vem ska jag tro på?" och "Dansa din djävul". Den karismatiske stjärnan har fortsatt att göra musik och för något år sedan medverkade han i TV4:s "Så ska det låta".

Förra sommaren turnerade Di Leva och spelade David Bowie-låtar. På sommarens konsert blir det sannolikt egna låtar igen.

– Han kommer med en trio, det blir nog ganska avskalat.

Aneby visfestival arrangeras den 26-27 juni.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan