Annons

Annons

Annons

Alpint

Wikström bästa svenska i Kranjska Gora

Jönköpingsbon Emelie Wikström, som i klubbsammanhang representerar IFK Sävsjö, tog på söndagen nya världscuppoäng. 27-åringen blev bästa svenska i slalomtävlingen i slovenska Kranjska Gora.

Emelie Wikström slutade på sjunde plats i Kranjska Gora.

På söndagen avgjordes damernas slalom i Kranjska Gora. Emelie Wikström, som låg sexa efter det första åket, slutade på en sjundeplats i tävlingen och skrapade därmed ihop 36 nya världscuppoäng. Hennes totaltid blev 1.49,88 (55,09+54,79).

Annons

Annons

– Jättenöjd med resultatet, inte lika nöjd med min åkning i andra åket. Men det här är ett stort steg i rätt riktning för mig, sa Wikström om sin insats i en intervju med Radiosporten.

Efter sex avverkade deltävlingar i slalomcupen ligger Emelie Wikström på en total elfteplats med 116 poäng. I den totala världscupen ligger Wikström på plats 48.

Emelie Wikström var inte ensam svensk i det andra åket i Kranjska Gora, Magdalena Fjällström och Anna Swenn Larsson tog sig också dit. Fjällström slutade på tionde plats.

Swenn Larsson, som var i ledning efter det första åket, var snubblande nära förstaplatsen. Den 28-åriga svenskan var bara några portar, och meter, från att ta sin första individuella världscupseger i karriären, men hamnade fel i en avslutande sväng, slog omkull och körde ur precis före mållinjen i det andra åket.

Vann gjorde i stället slovakiskan Petra Vlhová på totaltiden 1.47,56 (54,81+52,75). Tvåa blev Wendy Holdener från Schweiz och på tredje plats slutade Katharina Truppe från Österrike.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan