Annons

Annons

Annons

Fotboll

Kiese Thelin: "Vi kan skada dem"

Malmö FF måste vinna mot Wolfsburg för att nå åttondelsfinal i Europa League.

Då plockar Isaac Kiese Thelin gärna fram minnen från 2014 när MFF slog ut Salzburg.

– Vi vet att vi kan skada dem här hemma, säger anfallaren inför returen i Malmö.

Anfallaren Isaac Kiese Thelin var med när Malmö FF sommaren 2014 vände dubbla underlägen på hemmaplan mot Sparta Prag och Salzburg på vägen mot gruppspelet i Champions League.

– De andra gångerna vi behövde ha ett resultat gick det vägen och det är något vi tar med oss som positivt, säger Kiese Thelin inför torsdagens returmöte med Wolfsburg i 16-delsfinalen av Europa League.

Annons

Mer offensiva

MFF måste vända ett 1–2-underläge från matchen i Tyskland förra veckan. Ett resultat som gör att det exempelvis räcker med en 1–0-seger.

– Jag tror att vi automatiskt blir lite mer offensiva när vi är på hemmaplan. Det gäller för oss att när vi får chansen på framför allt kontringsspelet att vara fokuserade. Det är de små detaljerna som spelar roll och vi vet att vi kan skada dem här hemma.

Efter ett drygt halvår i MFF lämnade anfallaren klubben i början av 2015, men han är sedan januari i år tillbaka på ett ettårigt låneavtal från belgiska Anderlecht. Han minns gärna framför allt mötet med Salzburg från sin förra sejour i Malmö.

Annons

– Jag minns att det var fantastisk stämning här inne och vi kom ut med ett stort självförtroende. Det kändes som att de inte var beredda på det och sedan körde vi bara på det. Det var mycket känslor. Det känns som att vi spelade mycket på adrenalin.

Kiese Thelin gav Malmö ledningen mot Wolfsburg på straff i början av den andra halvleken, men blott några minuter senare var det kvitterat och efter drygt en timme styrde Malmöanfallaren olyckligt in Bundesligalagets segermål.

– Jag tycker att vi höll ihop det kompakt och alla jobbade stenhård för varandra. Det vi behöver utveckla nu är vårt eget spel med boll, men det krävs en hundraprocentig insats, säger Kiese Thelin.

Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson:

– Vi ska inte försöka sätta in kniven direkt efter två-tre minuter. Matchen pågår i 90 minuter och kanske tilläggstid. Det måste vi ha i bakhuvudet, säger dansken.

Annons

"Det bättre laget"

Wolfsburgsanfallaren Josip Brekalo, som kvitterade i första matchen, tror på sitt lag inför returen.

– Jag tycker att vi visade i första matchen att vi är det bättre laget. Jag tror att matchen här kommer att vara helt annorlunda, men om vi spelar som i första matchen tror jag att vi kan gå vidare till åttondelsfinal, säger Brekalo.

Malmös Arnór Traustason skadade vaden efter 22 minuter borta mot Wolfsburg och islänningen syntes inte till på planen under de 15 minuter av onsdagsträningen som var öppen för medier.

MFF-tränaren Dahl Tomasson ville inte avslöja om Traustason är aktuell för spel. Den enda spelaren han officiellt räknade bort var den skadade mittfältaren Bonke Innocent.

Daniel Kihlström/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan