Annons

Annons

Annons

Fotboll

Kaos i elitettan – sex lag har erbjudits plats

Premiären i elitettan i fotboll föregås av ett sällsynt kaos.

Med facit i hand hade man inte behövt ha ett uppflyttningskval till serien – då alla sex lagen ändå erbjudits en plats.

Sandviken nådde inte ens kval, men kan ändå flyttas upp.

Mimmi Asperot och Kungsbacka åkte ur allsvenskan i höstas. Nu har Asperot, liksom övriga spelare, lämnat Kungsbacka och klubben har hoppat av elitettan. Arkibild.

När Kungsbacka i onsdags meddelade att man drar sig ur elitettan var det bara ännu ett lag som inte fick ihop sin verksamhet i damernas näst högsta serie. Före årsskiftet kastade Assi från Kalix in handduken och LB07, som precis som Kungsbacka åkte ur allsvenskan i höstas, tvingades ge upp sin elitsatsning när laget inte slogs ihop med Malmö FF.

Annons

Annons

Av de tre vakanserna som uppstått har två fyllts av Älvsjö och Sunnanå – som båda förlorade sina playoffmatcher i kvalet till elitettan – men den tredje är fortfarande inte tillsatt.

Inga spelare kvar

Dösjöbro, som var det sjätte och sista laget i uppflyttningskvalet, fick frågan på torsdagen men tackade nej. Laget blev av med i princip alla sina spelare i samband med att Malmö FF nyligen startade ett damlag.

– Vi tappade ju vår trupp som kvalade i höstas, så vi har jobbat i bakvatten hela vintern med att hitta nya spelare. Så vi har valt att göra en satsning med våra 02:or och 03:or i division 1 i stället, säger Magnus Westin, senioransvarig i Dösjöbro, till TT.

"Vi är positiva"

Nästa lag på tur är Sandviken, som tog flest poäng av lagen som slutade tvåa i de respektive division 1-serierna. Där tas ett beslut senast på fredagen.

– Vi hade tidigt med oss att frågan skulle kunna komma så vi har någonstans gjort ett litet jobb tidigare. Som förening är vi positiva i grunden till det, men det är viktigt att prata med spelartruppen först och se över vilka positioner vi behöver stärka upp. Men vi har ju jobbat för att ha en trupp som ska vinna division 1 så vi börjar inte på noll, säger Sandvikens klubbchef Anders Eriksson.

Om Sandviken tackar nej går frågan till Luleåklubben Notviken.

Lasse Mannheimer/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan