Annons

Annons

Annons

Innebandy

Succén fortsätter – Forserum klart för kval: ”Är inte förvånad”

Text

Forserum startade upp herrlag igen och tog direkt klivet upp till trean.

Nu är laget dessutom klart för kval mot ytterligare en nivå.

– Våra chanser är goda att klara kvalet, säger spelande tränaren Rickard Crona.

Forserum är nykomlingar i innebandytrean den här säsongen men är redan nu klart för kval mot tvåan.

Nykomlingen Forserum har gjort succé i innebandytrean den här säsongen och trots att det återstår två omgångar av grundserien är kvalplatsen mot tvåan redan säkrad.

Annons

– Jag ska inte säga att vi hade det som mål, men det är skönt att ha det klart och få spela kval igen, säger Crona.

Annons

Poängen som säkrade kvalplatsen togs hemma mot Ariel i helgen där Forserum vann med hela 12–1.

– Jag är inte förvånad över att vi leder serien och går till kval. Jag litar på vårt lag och vet att vi har fantastiskt bra innebandyspelare här. Men jag trodde nog inte att det skulle skilja så mycket som det gjort i några av matcherna den här säsongen, säger Crona.

Efter att grundserien är färdigspelad kommer Forserum ställas mot ett av topplagen i division 3 södra. Där väntar ett dubbelmöte där segraren tar klivet upp i innebandytvåan.

– Vi har goda chanser att vinna. Gör vi två bra matcher är det inget av de andra lagen som toppar oss. Men det är alltid lurigt med kval, säger Crona.

Rickard Crona har dock aviserat att han inte fortsätter som tränare för laget nästa säsong om de kvalet slutar med avancemang.

– Dels byter jag jobb och kommer vara i en situation där jag inte alltid kan vara med. Men sedan tycker jag inte det håller med spelande tränare i division 2. Vi får se om jag är med på något sätt, men i så fall blir det nog bara som spelare, säger han.

Rickard Crona är själv med i gruppen som försöker rekrytera föreningens nya herrlagstränare.

– Det behöver komma in någon som kan behålla alla spelare och helst fylla på med fler spelare utifrån. Men som det är nu är det många som hör av sig och vill komma till Forserum och spela, säger Crona.

Kvalmatcherna avgörs 20 och 22 mars.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan