Annons

Annons

Annons

Rörvik/Stockaryd

De ska bekämpa narkotikabruk bland unga

Text

Sävsjö kommun och polisen fortsätter arbetet med att öka upptäckten av narkotikabruk. De unga är prioriterade.

Det nya medborgarförslaget har undertecknats. Närvarande var Anders Sjöö, kommunpolis, Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef för Höglandet, kommunalråd Stefan Gustafsson (KD) och kommunchef Jan Holmqvist.

De som bor eller har verksamhet i ett område är de som bäst vet vad de anser är viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra. Det är tankegången bakom polisens medborgarlöften, ett system som infördes när myndigheten organiserades om 2015.

Annons

Annons

Genom att lyssna till medborgarna och ge konkreta löften för varje enskild kommun, ska tryggheten öka och brott förebyggas. I arbetet har även synpunkter tagits in från kommunens medarbetare, men även de erfarenheter som lokalt arbetande poliser har.

När nu ett nytt avtal skrivits under mellan Sävsjö kommun och polisen på Höglandet är mycket sig likt. De två gemensamma löftena handlar om att öka upptäckten av narkotikabruk, främst bland unga under 21 år. Ett löfte handlar också om polisiär närvaro.

Syftet med punktmarkera narkotikabruk bland yngre är att få ner bruket. Konkret ska det ske genom att Polisen ska hitta de ungdomar som använder narkotika. Minst 15 riktade insatser ska göras under året. Kommunen ska samtidigt arbeta för att minska skolket bland barn och unga.

Den polisiära närvaron handlar om att hålla polisstationen öppen. Några timmar på tisdagar hålls kontoret öppet. Polisen ska även synas på stan.

Medborgarlöftet gäller i två år.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan