Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Busschaufför i Gislaveds kommun coronasmittad – fem elever sätts i karantän

Text

En skolbusschaufför i Gislaveds kommun är smittad av coronaviruset. Det uppger Gislaveds kommun på sin hemsida.

Chauffören har kört fem elever medan personen varit smittbärande, alla berörda familjer är kontaktade, uppger kommunen.

Minibussen som användes har inte transporterat fler elever innan den rengjorts för att inte sprida eventuell smitta vidare. OBS; Bilden är inte från den aktuella bussen.

Att chauffören smittats av viruset, och har utvecklat sjukdomen som nu kallas covid-19, konstaterades i fredags kväll. Under fredagen gick Region Jönköpings län ut med att fem nya personer i länet smittats av viruset, och att totalt åtta personer i regionen smittats. På söndagseftermiddagen hade inte denna siffra uppdaterats av Folkhälsomyndigheten, vilket tyder på att chauffören var ett av de konstaterade fallen i fredag.

Annons

Annons

De fem elever som körts av chauffören ska inte ha utvecklat några sjukdomssymptom ännu och enligt Folkhälsomyndigheten är därför risken liten att de spridit smittan vidare i sin tur, skriver Gislaveds kommun.

Familjerna till de berörda eleverna har kontaktats av smittskyddsläkare och eleverna kommer som en säkerhetsåtgärd att vara i karantän och hemma från skolan, står det i pressmeddelandet från kommunen.

”Minibussen som användes har inte transporterat fler elever innan den rengjorts för att inte sprida eventuell smitta vidare. Bussbolaget berättar att den sjuka personen och chaufförer som varit i kontakt med hen inte kommer att köra buss tills vidare samt att man avvaktar vidare instruktioner från smittskyddsläkaren”, står det också.

Folkhälsomyndighetens hemsida kan man läsa att WHO, Världshälsoorganisationen, enligt en ny rapport från ett expertteam som besökt Kina uppger att barn under 18 år utgör en mycket liten del av de som rapporterats sjuka av covid-19 i Kina.

”Sedan coronaviruset blev känt följer kommunledningen aktivt händelseutvecklingen för att bedöma hur kommunen kan påverkas. Vi har rutiner och ett arbetssätt för att hantera extraordinära händelser”, skriver Gislaveds kommun.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan