Annons

Annons

Annons

Insändare
Varför är det nog nu och inte innan?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik

Svar till Mats Antonsson (KD) i tidningen den 3 mars.

KD ingår i den styrande Alliansen som kan påverka via kommunal budget hur mycket försämringarna som Mats uttrycker sig ska bli. Ett anmärkningsvärt utspel när Mats och KD kunde valt andra vägar och finansierat besparingsförslaget, inte gå med på försämringarna som beslutades i kommunfullmäktige. Varför är det nog nu och inte innan?

Annons

Alliansen i majoritet har ett handlingsprogram hur man ska styra kommunen, Socialdemokraterna i opposition förutsätter att man tar det ansvaret även för de äldre.

Annons

Socialdemokraterna välkomnar Mats och KD:s utspel om att inte försämra för de äldre. Vi vill också att kommunen tar fram fakta och presenterar för invånarna hur mycket vi solidariskt tillsammans subventionerar avgifterna för att hitta en balans som är rimlig.

Mats nämner kommunens svåra ekonomiska läge och vi håller med och tycker det var synd att KD valde att inte vara med när S bjöd in till möte i somras för att diskutera hur vi kan lösa problemen tillsammans.

Därför är det glädjande att KD nu väljer att bryta sig ur alliansen i denna fråga och vi hoppas på konstruktiva diskussioner för kommunens äldre.

För att förbättra för de äldre vill S i Tranås att kommunens egna bolag bygger trygghetslägenheter i centralt läge, kostnadseffektivare tillagning av mat till äldre via ett nytt kostcenter och S stödjer handlingsprogrammet angående personal, citat ”åtgärder vidtas för att både behålla och nyanställa”.

Vi är också glada över att den socialdemokratiskt ledda regeringen har infriat vallöftet att höja pensionerna (upp till 7 200 kr/år), nu hoppas vi också att regeringen kan få till en ny pensionsreform för ett rättvisare system.

Tranås kommun har en vision och rubriken är ”Tranås tar initiativet”, nu är det hög tid att vi politiker tar det och skapar en positivare framtid.

Mikael Stenquist (S)

Oppositionsråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan