Annons

Annons

Annons

Innebandy

Ödeshelg i innebandy: ”Slaget om Höglandet”

Text

Sista omgången i den lokala innebandyn står för dörren.

En del klubbars öden har redan fastställts men mycket dramatik och prestige återstår.

Sporten listar: √ Helgens ödesmatcher √ De kan vinna poängligan och skytteligan √ Slaget om Höglandet.

Sista grundserieomgången avgör vilket lag på herrsidan som kan titulera sig bäst på Höglandet. Sävsjö IBK har ett litet försprång på Vetlanda IB i den kampen.

Under helgen avslutas grundserierna i den lokala innebandyn. Vi har kollat igenom serierna och listat det hetaste inför slutomgången.

Division 1 Östra Götaland: Både Vetlanda IB och Sävsjö IBK får börja om i division 2 nästa säsong. Men den sista omgången består ändå av en hel del prestige mellan de båda rivalerna. Den avgör nämligen slaget om Höglandet. Sävsjö IBK ligger två poäng före VIB i tabellen inför slutomgången. Sävsjö IBK avslutar på hemmaplan mot tabellåttan Linköping FBC. Vetlanda IB avslutar hemma mot trean Ledberg. Klar fördel Sävsjö med andra ord.

Annons

Division 2 Småland: Det har stått klart en tid att jumbon Nässjö IBF trillar ur division 2.

Annons

Division 3 Norra: Forserums IF har redan säkrat en kvalplats uppåt men har ändå mycket att spela för i sista omgången. Seger mot IBF Tranås på lördag innebär även serieseger för nykomlingen och en något mer fördelaktig resa i kvalet. Seriesegraren ställs nämligen mot en tabelltvåan i den andra division 3–serien.

I botten av tabellen har Vetlanda IB B ett hyperviktigt Höglandsderby kvar att spela mot IBK Husar. Vid seger eller oavgjort säkrar VIB på egen hand nytt kontrakt i division 3.

Division 4 Norra: Inget av de lokala lagen har något att spela för men däremot har Aneby SK:s John Johannesson en god chans att få titulera sig seriens skyttekung efter helgens omgång. Johannesson toppar skytteligan tre baljor före tvåan Henrik Samuelsson (Östra SK B) som dock kommer ta hem poängligan i överlägsen stil.

Division 4 Östra: Sävsjö IBK B och Hjältevad Mariannelund har redan lagt beslag på de båda kvalplatserna uppåt. Sista omgången avgör dock vem som kommer att få titulera sig seriesegrare och få möta en tabelltvåa i kvalet. Sävsjö har en poängs försprång i den kampen.

Det mesta talar för att Bodafors Henrik Hanno kan titulera sig både poängkung och skyttekung i serien på lördagkväll med sina 39 mål och 61 poäng hittills.

Annons

Allsvenskan Damer: Sävsjö IBK blir jumbo och trillar ur oavsett resultat i sista omgången. Har tagit en poäng men jagar fortfarande första segern.

Division 1 Damer: En riktig ödesmatch för Vetlanda IB som behöver vinna borta mot jumbon för att säkra nytt kontrakt på egen hand. Annars behöver de ha resultatet med sig i matchen mellan Vimmerby och Värnamo.

Division 2 Norra Dam: Serien är redan färdigspelad. IBF Tranås blev bästa lokala lag med en tredjeplats.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan