Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Frälsningsarmén ställer in gudstjänst

Text

Nej, det blir ingen gudstjänst hos Frälsningsarmén i Nässjö på söndag.

– Vi tvingas ställa in för att undvika smittspridning av coronaviruset, säger Tomas Larsson vid Frälsningsarmén.

"Den som har förkylnings- eller influensasymtom fär ej vistas i kårens lokaler" säger kårledarna Anders och Sara Beijer på Frälsningsarmén i Nässjö.

Ledningen för Frälsningsarmén tog beslutet under fredagen berättar Larsson för Smålands Dagblad.

– Vi har beslutat att ställa in ett flertal samlingar under hela mars månad. Det gäller gudstjänster, musikkårens konserter, träffar i caféet, måndagsträffen och andakter, uppger Tomas Larsson.

Annons

Annons

"Förkylda får ej vistas i lokalerna"

Att ställa in gäller även de samlingar som tänkt anordnas för de boende på Dalen, som äldreboendet heter som finns i samma fastighet som Frälsningsarmén.

Kårledarna Anders och Sara Beijer skriver i ett meddelande att för övrig verksamhet gäller att respektive gruppledare hos Frälsningsarmén avgör om samlingen skall hållas eller inte.

"Dock får den som har förkylnings- eller influensasymtom ej vistas i kårens lokaler".

– Beslutet grundar sig i att vi har vårt trygghetsboende i direkt anslutning till kårens verksamhet, samt att många av våra besökare är äldre och därmed hör till riskgrupperna, skriver makarna Beijer.

Ingen måndagsträff heller

Söndagens gudstjänst på Frälsningsarmén, som skulle varit i form av en cafégudstjänst, med Sara och Anders Beijer är alltså inställd.

Det gäller även "Måndagsträffen", där det var tänkt att sångarparet Anita och Thomas Granath skulle bjuda på ett sångprogram.

Inga konserter med Frälsningsarméns musikkår på ett tag.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan