Annons

Annons

Annons

SHL 2019/20

”Lillis” tar farväl från HV71: ”Känt att detta skulle bli slutet på resan”

Text

SHL-slutspelet gick om intet – liksom Stephan ”Lillis” Lundhs sista chans att vinna ytterligare ett SM-guld. För nu står det klart att 60-åringen lämnar tränarjobbet i HV71.

– Ända sedan jag började i HV71 har jag känt att detta skulle bli slutet på min resa, säger han.

Stephan ”Lillis” Lundh har bestämt sig för att avsluta sin gärning som tränare. Därmed lämnar han HV efter fyra säsonger.

Beskedet om att hela SHL-säsongen ställs in – inklusive SM-slutspelet – var inte den enda stora hockeynyheten på söndagen.

Strax efter att Svenska ishockeyförbundet presenterade sitt beslut – till följd av coronavirusets framfart – meddelade HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh att han lämnar HV71. Något som Jnytt var först med att rapportera om.

Annons

Annons

– Jag har hållit på väldigt länge inom ishockeyn och jag känner väl att det är dags att sluta nu. Samtidigt har jag familjen i södra Skåne och det har varit tufft att få ihop livspusslet, säger ”Lillis” till JP-sporten och fortsätter:

– Jag har haft fyra fantastiska säsonger i klubben och har trivts bra med att bo i Jönköping. Det har varit väldigt lätt och roligt att komma till jobbet varje dag. HV71 är en professionell klubb rakt igenom och det är en toppklubb i sammanhanget. Att jobba med sådana har förutsättningar har varit ett privilegium.

Tog guld första säsongen

Tidigare har Stephan Lundh varit tränare för klubbar som Djurgården, Malmö, Frölunda och Pantern. Till HV71 kom han inför säsongen 2016/2017, då som assisterande tränare till Johan Lindbom.

– Guldet 2017 var ju fantastiskt på alla sätt och vis. Och sättet som vi vann på, efter sju häftiga finalmatcher. Det är något man aldrig kommer att glömma.

De två senaste säsongerna har ”Lillis” agerat huvudtränare – och drömmen var att ta ytterligare ett SM-tecken under vårkanten. Men så blir det alltså inte.

”Rätt att ställa in”

– Jag står helt bakom SHL:s och HV:s beslut i frågan. Hälsan är inte någonting du kan trixa med. Därför känns det rätt att ställa in resten av säsongen.

Han fortsätter:

– Den senaste matchen, när vi spelade mot Leksand inför tomma läktare, kändes bara konstig. Luften gick ur en och man förstod att det inte går att bedriva en sådan verksamheten. Att spela utan publik i slutspelet hade varit fruktansvärt tråkigt.

Annons

”Lillis” säger att han ska ta en paus från hockeyn på obestämd tid.

Annons

– Det kommer säkert att klia i kroppen när det väl drar ihop sig igen. Men framöver ska jag bara vara ledig och försöka landa i det här beslutet. Men nej, jag utesluter inte att det kan bli något tränaruppdrag i framtiden. Det får framtiden utvisa, säger Stephan ”Lillis” Lundh.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan