Annons

Annons

Annons

Ishockey

Helmersson om framtiden: ”Det är allt jag kan säga nu”

Text

Karl Helmersson har levererat sportsliga resultat under sina två år i Tranås AIF.

Nu är frågan om succétränaren blir kvar och låter optionsåret i kontraktet ticka in?

– Vi får se vart det landar, säger Helmersson, som har ett möte med klubbchefen inbokat.

Karl Helmersson har en klausul i sitt kontrakt som gör att han eller klubben kan avbryta samarbetet inför nästa säsong. Än så länge har ingen av parterna diskuterat den saken.

Ishockey

Tranås AIF har precis avslutat sin andra säsong under tränaren Karl Helmerssons ledning. En säsong som fick ett väldigt annorlunda avslut till följderna av Coronavirusets spridning.

Dagen efter beskedet att all hockey ställs in är förmodligen tomhet det bästa ordet för att beskriva känslorna hos många just nu.

– Det är en väldigt speciellt situation och det är tråkigt att det blev som det blev. Men jag tycker det var helt rätt beslut att ta. Det står jag helt bakom, säger Karl Helmersson.

Hur går tankarna så här någon dag efteråt?

Annons

– Det brukar vara tomt när man åker ut normalt sett. Nu känns det både tomt och väldigt lustigt. Det hade känts bättre om säsongen hade tagit slut på grund av sportsliga grunder. Man har ju varit uppe i bubblan och är van att titta på mycket hockey, på slutspelet i SHL och nu finns plötsligt ingenting.

Annons

Högt betyg

Under sitt första år i Tranås AIF ledde Karl Helmersson laget hela vägen till kvalserien mot Hockeyallsvenskan. Hur långt det hade räckt den här våren får vi aldrig veta.

Men oavsett så sätter Taif–tränaren ett högt betyg på säsongen som gick från turbulent till stekhet.

– Det var ingen spikrak väg till Play Off 3 för oss. Med tanke på det så tycker jag att den här säsongen är starkare än förra säsongen. Då gick allt som på räls och vi hade inga större motgångar alls, säger Helmersson och fortsätter:

– Den här vintern låg vi sjua eller åtta innan jul och det var snack om att vi knappt skulle ta oss till Allettan. När vi väl gjorde det låg vi sist och det blev återigen snack om vi skulle ta oss till Play Off. Sen tycker jag att vi visar att vi är bäst när det gäller. Vi kommer ihop som grupp, alla köper sina roller fullt ut och vi är en seger från att ta oss till kvalserien igen. Det har varit en värdefull säsong på det sättet. Vi har visat att vi har stått för det vi har trott på och det finns mycket att ta med sig för framtiden.

Möte inbokat

Om den där framtiden innefattar honom själv kan Helmersson inte svara på i nuläget. Helmersson har en klausul i sitt kontrakt som gör att han eller klubben kan avbryta samarbetet inför nästa säsong.

Annons

Än så länge har ingen av parterna diskuterat den saken.

– Det stämmer. Jag har ett optionsår kvar och jag ska sitta ner med Fransson i eftermiddag och prata framtid. Sen får vi se vart det leder.

Annons

Har du någon känsla åt vilket håll det kan leda?

– Det är svårt att säga. Vi har ju inte suttit ner ännu så jag vet inte vad klubben tycker och tänker. Förhoppningsvis är de nöjda med de här två säsongerna. Men jag låter den här sittningen i eftermiddag vara först. Det är allt jag kan säga i nuläget.

Det låter inte som du stänger dörren för att fortsätta i alla fall?

– Nej absolut inte. Jag tycker det har fungerat bra här. Man är ju här för sportsliga resultat och det tycker jag väl att vi har visat upp. Det är jättepositivt och jag har trivts bra i Tranås.

Som du säger har du visat upp sportsliga resultat. Sånt brukar leda till intresse högre upp. Finns det några sådana erbjudanden?

– Det är är klart att sådant är resultatbaserat. Gör man resultat så kanske folk får upp ögonen för en. Så är det. Men vi får väl se, säger Helmersson utan att vare sig bekräfta eller dementera.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan