Annons

Annons

Annons

Annons

Sävsjö

En till sjukhus efter villabrand – polisen misstänker brott

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Annons

Räddningstjänsten fick på söndagen rycka ut för att släcka en brand i en villa. En person fick föras till sjukhus med ambulans och polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Strax efter klockan 20 på påskdagen fick SOS ett larm om en villabrand i Sävsjö.

Det brann i källaren på fasaden och på första våningen. Ett stort pådrag, med styrkor från fem brandstationer kallades till platsen.

Enligt räddningstjänsten var det var ingen som befann sig i huset när branden bröt ut, men ambulansen har ändå fört en person till sjukhus med oklara skador.

Annons

– Det har brunnit kraftigt. Det har börjat i fasaden och sedan spridit sig in. Inringaren, en granne, har sagt att det brann i gräset och fasaden. När vi kom dit slog det ut lågor från ur ytterdörren, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Annons

Vid 23-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen för eftersläckningsarbete för att se till att det inte finns något som kan blossa upp igen och under måndagsmorgonen var platsen avspärrad.

Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, men ingen person är i nuläget misstänkt för brottet.

– Det finns lite oklara omständigheter, men en anmälan är upprättad i vart fall. Villan är avspärrad under måndagsmorgonen för att kriminaltekniker ska undersöka platsen. Hur branden startade är oklart i nuläget, men de boende i huset uppger att den startade i anslutning till en lampa, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan