Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Gymnasiet får komplett tillagningskök – kan utveckla egen matsedel

Text: 

Centralköket i Eksjö lagar fler portioner än vad det är anpassat för. För att minska belastningen ska köket på Eksjö gymnasium bli ett komplett tillagningskök. Det har kommunstyrelsen beslutat.

Gymnasiets tillagningskök kan utveckla en egen matsedel med olika alternativ.

För tillfället har Eksjö gymnasium ett kombinerat tillagnings- och mottagningskök. Det innebär att centralköket levererar huvudkomponenter till skollunchen. Gymnasieskolan tillagar och serverar också middag till elever som går på orienteringsinriktning, cykelinriktning och estetiska programmet.

Annons

Annons

Centralköket behöver frigöra kapacitet för att kunna möta kommande ökningar av elever på Linnéskolan, Grevhagsskola och Norrtullskolan. Därför ska Eksjö gymnasium bli ett komplett tillagningskök genom att utrustas med en 100-liters kokgryta.

Gymnasieeleverna omfattas inte av skollagen om att ha en näringsriktig och kostnadsfri skollunch. I beslutet från kommunstyrelsen går det att läsa:

"Ambitionen är att erbjuda tre rätter varje dag och att det är omtyckta och prisvärda rätter."

Det står också att möjligheten att kunna erbjuda ett veganskt alternativ ökar. Gymnasiets tillagningskök kan utveckla en egen matsedel med olika alternativ.

Kommunstyrelsen har beslutat att köket på Eksjö gymnasium ska förändras till ett komplett tillagningskök.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan