Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

TV: ”Bästa sättet att tolka tillit – att lita blint på någon annan”

Improvisation med förbundna ögon, hänvisade till att känna fullständig tillit till sin medmusikant.

Så gör Hannes Bennich och Johan Lundberg praktik av Rutans budskap..

Inbäddat innehåll

I Rutan råder tillit. Det är därför saxofonisten Hannes Bennich och gitarristen Johan Lundberg sitter med ryggarna mot varandra och bindlar för ögonen och improviserar fram musik.

- Jag fastnade för ordet tillit när jag läste utlysningen. Jag jobbar mycket med att utreda ordets betydelse för musiken när jag komponerar, säger Hannes och fortsätter:

- Det bästa sättet att tolka tillit var att göra något där jag var tvungen att lita blint på någon annan, på något utanför mig. Jag hade kunnat spela med vem som helst, men Johan fortsatte poppa upp i huvudet. Jag visste att han skulle kunna förstå tanken med det utan att behöva ställa så många frågor.

Annons

Annons

Johan förstod mycket riktigt tanken.

– När Hannes frågar om projekt är jag direkt intresserad och sedan lät projektet i sig både roligt och nödvändigt. Det är väldigt många spelningar som är inställda. Vi spelar mycket i Danmark, där är allt nedstängt till 1 september, säger Johan och fortsätter:

Annons

Annons

- I bilen upp pratade vi om själva upplägget, men inte alls om innehållet. Sedan när vi satt i Rutan kändes det fint och det blev en ganska enhetlig form med tydlig början och slut. Det blev ganska intimt efter att man stängt av ett sinne. Även fast man satt på ett offentligt torg blev det som ett litet rum. Man glömde bort lite var man var.

Även Hannes är nöjd med resultatet, som de döpt till ” Tillit #1 - i Rutan, i blindo, i förtroende”:

- Det kändes väldigt bra och vi var i chock över att vi lyckades börja exakt samtidigt på exakt samma ton. Det var en perfekt start, så sedan kunde vi slappna av och lyssna på varandra. Det var när vi hörde en bil eller kände vinden som vi påmindes om att vi satt i Rutan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan