Annons

Annons

Annons

Insändare
Lokaler kostar även då de står tomma

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är väldigt välkommet att PRO genom Bengt Persson klarlägger att man i nuläget inte kan tänka sig ha verksamhet annat än i grupp om 200 personer. Detta ställer givetvis stora och andra krav på ytor än dem jag nämnde.

Samtidigt vet jag om organisationer som har samlingslokaler för uppemot 700 personer. Dessa samlingslokaler används bara vissa helger och besökande dit upptar ett större geografiskt område.

Annons

Annons

Det kan därför vara intressant för PRO att få klart för sig att den interna hyreskostnaden för en helgsammankomst inräknar tiden då lokalen står helt tom. Det ska alltså på en sådan sammankomst samlas in en hel del pengar för att täcka upp vad alltsammans kostar i en helt öppen kalkyl för lokalen på årsbas. Och det klarar vissa organisationer.

Vad PRO:s betalningsförmåga i Sävsjö-Vrigstad är vet jag inte om. Men faktum är att en mindre lokal kostar inte lika mycket om den står tom.

Ställer man sådana här krav som PRO gör, då måste man vara beredd att betala och kostnaden ska alltså ställas mot att träffas i lite mindre grupper. Eftersom Bengt Persson har förtroende för Kulturhuset och styrelsen kan PRO börja swisha utan att invänta de svar jag efterlyste. Då får vi en bild av intresset från PRO:s medlemmar. Jag utgår från att eventuella framtida uppgörelser om en matchning från långivare med skuldavskrivning kommer beakta det PRO kan samla in.

Apropå vad jag tidigare skrivit om ankor har jag alltid köpt PRO:s lotter när Bengt Persson har sålt dem på ett trevligt sätt. Jag läser era tidningar och ställer mig också helt bakom er syn på pensionsreform. PRO är en viktig organisation i Sävsjö-Vrigstad.

Mikael Sterner, Sävsjö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan