Annons

Annons

Annons

Insändare
Dialog är det bästa

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändare/Replik

Svar till SÖ (MP) i tidningen den 17 april.

Signaturen SÖ (MP) kritiserar de minskade anslagen till Artdatabanken till följd av M och KD:s budget 2019 som vi röstade igenom. Det är väl en god illustration till vad som händer när man inte pratar med varandra.

För det första, budgetsituationen innehöll inga förhandlingar. Vi fick välja mellan två alternativ.

Annons

För det andra. Artdatabanken sorterar under SLU, som inte fick neddragning i budgeten. (I SD:s budget fick SLU till och med en liten höjning.) Däremot sänktes Naturvårdsverkets (NV) anslag.

Annons

Regeringen eller NV valde sedan inom budgetposten bort sådant de inte borde ha valt bort och behöll det de inte borde ha behållit, utan samtal med SD, KD eller M. Via denna nedskärning drabbades Artdatabanken.

Helt rätt signaturen SÖ, vi anser att regeringen är passiv. Inte när det gäller att tilldela resurser, utan när det gäller att se till att pengarna gör nytta. Vi lägger inte lika mycket pengar, men vi har bestämt oss för att Sverige ska få en effektiv miljöpolitik. Mest miljö per krona.

Historien om almarna visar på hur tokigt det kan bli när regeringen lägger ut de avgörande besluten på NV, istället för att bestämma själv. Troligen gick det till på samma sätt när Artdatabankens anslag sänktes.

Staffan Eklöf, riksdagsledamot, Miljö- och jordbruksutskottet (SD)

Mats Nordberg, riksdagsledamot, Miljö- och jordbruksutskottet (SD)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan