Annons

Annons

Annons

Ishockey

Flytten blev ett lyft mot drömmen för Isac: ”Mitt mål är NHL”

Text

Isac Brännström lyfte rejält under sin debutsäsong i Luleå, svarade för en personligt stark SHL–säsong och följdes av scouter från NHL.

Nu berättar Nässjökillen om succévintern, NHL-drömmen och vad som krävs ytterligare för att uppfylla den.

– Jag tycker att jag har visat att jag håller på den här nivån, säger han.

Isac Brännström lyfte rejält under sin debutsäsong i Luleå, svarade för en personligt stark SHL–säsong och följdes på plats av scouter från NHL.

Efter en tids ofrivillig semester hemma i Småland är Isac Brännström tillbaka i de norra delarna av landet igen. I början av veckan drog Luleå Hockey igång sommarträningen inför SHL-säsongen 2020/2021.

Det är med blandade känslor som Nässjökillen gör fystester, lyfter vikter och tränar utomhus redan i april.

– Ja det känns lite konstigt. Man hade ju hoppats på att spela en finalserie nu istället för att dra igång med sommarträningen. Men samtidigt är det ändå ganska skönt att vara i gång. Det är skönt att få en vardag igen, få gå efter lite tider och börja trötta ut sig, säger han.

Annons

”Kunde gått hela vägen”

Innan coronapandemin satte idrottsvärlden ur spel såg det ut som att Isac Brännström och hans Luleå Hockey skulle få spela långt in på våren. Luleå vann SHL:s grundserie med god marginal och var även favorit till att få lyfta bucklan.

Annons

Nu blev det inte så. Men trots det kan Brännström se tillbaka på en fantastisk debutsäsong i klubben både lagmässigt och individuellt.

– Vi spelade otroligt bra hela säsongen. Vi hittade en stabil lägstanivå och vann matcher även när vi inte spelade så bra. Sen kunde vi dominera vissa matcher så det kändes verkligen som vi hade något bra på gång. Vi hade en otrolig grupp där alla umgicks med alla så det var en väldigt rolig säsong. Synd bara att den inte fick det avslut som det kunde ha blivit. Jag tror att alla känner att vi kunde ha gått hela vägen, säger Isac Brännström.

Tagit kliv varje år

Personligen svarade 22-årige Brännström för sin bästa SHL-säsong i karriären. Flytten till Norrland blev det lyftet han var ute efter när han lämnade HV71.

– Det var framförallt speltiden jag ville få upp. Nu fick jag känna att jag hade förtroende och jag fick verkligen chansen. Då kom det lite mer poängutdelning också, säger Brännström och fortsätter:

– Jag är väldigt nöjd med min egen säsong. Jag känner att jag tog de kliven jag hoppades på. Jag tycker att jag visade att jag håller på den här nivån så nu hoppas jag att jag kan ta ännu större kliv nästa säsong. Jag har tagit kliv varje år sedan jag började spela SHL-hockey.

Isac Brännström följdes av NHL–scouter den gångna säsongen i Luleå. I framtiden är Nässjökillens dröm och mål att få chansen i världens bästa liga.

Annons

Annons

Totalt svarade Brännström för nio mål och nio assist på sina 52 framträdanden i SHL. Hans insatser i Luleåtröjan spred sig hela vägen över Atlanten.

Under vintern fanns det NHL-scouter på plats i Sverige för att studera Brännström på nära håll.

– Ja, jag fick höra det. Men jag la inget större fokus på det. Det sitter väl NHL-scouter på nästan varenda match i SHL, säger Brännström.

Målet är NHL

Att scouter följer just honom på plats innebär dock såklart att NHL-klubbar ser honom som en potentiell NHL-lirare i framtiden.

– Gör man en bra säsong har man såklart chansen att någon får upp ögonen för en. Då kanske man kan få åka över på någon training camp eller sådär. Det är fortfarande mitt mål. Mitt mål är att komma till NHL.

Att scouter har följt dig är väl ett tecken på att drömmen finns inom räckhåll?

– Det är klart att det är kul att höra. Men just nu känns det ändå en bit bort. Jag försöker bara ta en säsong i taget och inte blicka så långt framåt. Jag tänker inte på NHL just nu utan mitt fokus ligger på hur jag ska fortsätta utvecklas. Först är det fokus på sommarträningen och sedan på SHL och vad man ska göra ute på isen. Gör man det bra i några säsonger där så kommer nog chansen så småningom.

Isac Brännström har ett år kvar på sitt kontrakt med Luleå. Längre fram än så vill han inte tänka just nu.

På agendan den närmaste tiden är det fysträning fram till midsommar som gäller innan det blir semester hemma i Småland.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan