Annons

Annons

Annons

Bandy

Elin lämnar Skirö AIK för finallaget – hyllas rejält

Elin Almkvist lämnar Skirö AIK för att testa på spel i den absoluta toppen.

Vetlandatjejens karriär fortsätter hos finallaget Skutskärs IF.

Elin Almkvist (nummer 6) lämnar Skirö AIK för en ny utmaning i topplaget Skutskärs IF.

Skirö AIK har börjat bygga nästa säsongs trupp och har presenterat en rad förlängningar den senaste tiden. Men nu har de även drabbats av ett tungt spelartapp.

Annons

Försvarstalangen Elin Almkvist flyttar uppåt i landet för spel i Skutskärs IF, som har spelat SM–final de tre senaste åren.

Annons

– Jag valde Skutskär för att det verkar som att de gör en riktigt bra satsning på dambandyn. De har ett riktigt duktigt lag med bra spelare där jag tror jag kommer kunna utvecklas och bli en bättre bandyspelare, säger Elin till klubbens hemsida.

Elin Almkvist har förutom spel i Skirö AIK även fått testa på landslagsspel i F17–landslaget. För några år sedan blev hon utsedd till Nordiska Mästerskapens bästa försvarare bland annat.

I Skutskärs IF ser man Almkvist som ett stort tillskott i truppen. Sportchefen Kent Hockman lyfter fram henne som en av landets mest spännande spelare.

– Att få en spelare med Elins talang och kunnande känns otroligt bra. Hon är i våra ögon den mest talangfulla försvarsspelaren i Sverige och med ödmjukhet blir hon en stor tillgång till vårt lag. Vi är otroligt glada över att hon valt oss, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan