Annons

Annons

Annons

Fotboll

Föräldrar stoppas från barnens matcher

Text

Max 50 personer får stå i publiken under fotbollsmatcher. Men Smålands fotbollförbund tar det ett steg längre och rekommenderar föreningarna att stoppa all publik från barn- och ungdomsmatcher.

Tidigare i veckan gick Smålands fotbollförbund ut med rekommendationen. Föreningar bör uppmana alla föräldrar och annan publik att inte närvara vid barn- och ungdomsmatcher. Detta för att utesluta risken att för många vistas samtidigt vid en match och för att hjälpa föreningar med gränsdragningar.

Annons

Annons

Förbundet lyfter också den verklighet att flera matcher kan vara igång samtidigt precis efter varandra vilket gör att det finns en risk att för många vistas i publiken samtidigt.

”Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.”, skriver Smålands fotbollförbund.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan