Annons

Annons

Annons

Insändare
Tranås. Den nya detaljplanen för Ekmarksberg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändare/Tranås

Kristdemokraterna sa nej i valrörelsen till byggnation i Ekmarkspark. Förslaget då var att bygga fyra hus upp till sju våningar höga utmed Falkgatan. Härefter har kommunen arbetat fram ett helt nytt förslag till detaljplan.

Nu föreslås byggnation på platsen där socialtjänstens korttidsboende och en tennisbana ligger, samt att en liten del av gräsmattan utmed Falkgatan får användas. Höjden på husen i den nya planen är två till fyra våningar. Parkering är tänkt under huset och Tekniknämnden föreslår att träd återplanteras mellan huset och parken som insynsskydd och att Gillesgatan görs om till en gata med låg hastighet.

Annons

Annons

I huset planeras lokaler för funktionshindrade inom LSS som socialtjänsten har stora behov av. Hyreslägenheterna som Tranåsbostäder vill bygga ska anpassas för seniorer. På så sätt råder kommunen helt över byggnadens utformning och användning. Kristdemokraterna har under många år varit pådrivande för att bygga trygghetslägenheter för äldre i närheten av centrum och Berget. Vi ser nu att detta kan bli verklighet med denna detaljplan.

Alla förändringar som gjorts i det nya förslaget gör att Kristdemokraterna ställer sig positiva till den nya detaljplanen. Vi har heller inget emot att beslutet fattas av ett fulltaligt kommunfullmäktige, med 41 ledamöter.

Kristdemokraterna Tranås Mats Antonsson Ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan