Annons

Annons

Annons

Fotboll

Tegnell tror inte på allsvensk fotboll i juni

Statsepidemiolog Anders Tegnell tror inte att allsvenskan i fotboll kan starta den 14 juni som klubbarna, Fotbollförbundet och föreningen Svensk Elitfotboll siktar på.

– Inte som det ser ut i dag, konstaterar han.

Elitfotbollen jobbar brett för att kunna avgöra kvartsfinalerna i svenska cupen för herrar den 1 juni och två veckor senare genomföra den allsvenska premiären. Samtidigt hoppas damallsvenskan ha avspark den 31 maj.s

Elitklubbarna och deras intresseorganisation Sef jobbar med hjälp av fotbollsförbundet på att få gehör för sitt förslag.

Inget undantag

Ett genomarbetat regelverk har presenterats för Folkhälsomyndigheten. Det innehåller bland annat i detalj hur lagen bor, transporterar sig, klär om, vilka som släpps in på arenorna, koder för uppträdande, med mera.

Annons

Annons

Men i dagsläget tyder inte mycket på att ett undantag i restriktionerna och rekommendationerna görs för elitfotbollen.

På frågan hur Anders Tegnell bedömer möjligheten till elitfotboll utan publik i slutat av maj och början av juni svarar han:

– Som ganska små, som jag kan bedöma nu. Vi har väldigt svårt att tro att det kan göras speciella bedömningar för enskilda evenemang.

Satsar inga pengar

– Som det ser ut i dag tror jag inte att det är stora odds att det ska kunna ske, men det är några veckor kvar och vi kommer att titta på den här frågan löpande och se hur epidemin förändras fram till dess.

– Men fortsätter det på det här viset så skulle jag tycka att det är olämpligt, säger Tegnell.

TT: Så man ska inte sätta några pengar på att det blir spel i juni?

– Nej, jag skulle inte sätta några pengar på det i dag, men som sagt, den här sjukdomen har förvånat oss förut så då kan den göra det igen.

Jörn Spolander/TT

Henrik Skiöld/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan