Annons

Annons

Annons

Ishockey

Eksjöfostrade backen stannar i HV71: ”Tagit stora kliv varje år”

Text

Förra säsongen gjorde hon sex landskamper och har hittills i karriären gjort över 200 matcher i HV–tröjan. Nu står det klart att det blir ytterligare framträdanden i HV71 för den Eksjöfostrade 22–åringen.

– Hon har gått från att vara ung och lovande till att vara en ledande back, säger klubbens general manager, Peter Ekelund.

Linnéa Andersson har skrivit på ett nytt kontrakt och blir kvar i HV71.

På onsdagen har HV71 meddelat att två av spelarna i förra årets trupp har förlängt sina kontrakt med klubben.

En av dem är Linnéa Andersson, ursprungligen från Eksjö, som redan har gjort sju säsonger i klubben och även står noterad för åtta landskamper med Damkronorna. Backens nya kontrakt gäller över 1+1 säsong.

Annons

Annons

– Linnea har tagit stora kliv varje år och har gått från att vara ung och lovande till en ledande back. Roligt att se hennes driv i vardagen för att fortsätta utvecklas och hennes målmedvetenhet till att bli en stor hockeyspelare, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, till klubbens hemsida.

”Är fortfarande ganska surt”

Den högerfattade backen gjorde sina första seniormatcher i HV71, som då spelade i division 1, under säsongen 2013/14 och har sedan dess aldrig representerat någon annan förening. Tiden i HV har bland annat inneburit ett SM-silver och så förra säsongens snöpliga slut då laget bara var en seger från SM-guldet när säsongen fick avbrytas.

– Det är fortfarande ganska surt att det slutade som det gjorde, jag har inte kommit över hur det slutade och många av oss är taggade för att ta revansch, säger hon i en intervju med klubbens hemsida.

Totalt har det blivit 220 matcher i HV-tröjan, flera ungdomslandskamper och de två senaste säsongerna även matcher med Damkronorna.

– Jag har haft en bra utveckling i HV och vi har fått ut det jag har velat. Nu var vi nära att ta det efterlängtade SM-guldet, det har varit väldigt lärorikt och man har tagit nya steg hela tiden, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag har alltid varit en defensiv back och jobbar mycket med det offensiva och tycker att det går framåt.

Förutom Andersson har även Jenny Antonsson, med Mörrums GoIS som moderklubb, skrivit på ett nytt kontrakt med HV71. Den 18-åriga forwarden har spelat i HV sedan 2017/18 och har nu satt sin namnteckning på ett avtal som sträcker sig över kommande SDHL–säsong.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan