Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Balen ställs in – men studentavslutningen blir av

Text: 

Det blir studentutspring från två platser för eleverna på Eksjö gymnasium. Alltihop kommer skolan att livesändas. Studentbalen ställs däremot in, i stället blir det en återträff om ett år och förhoppningsvis en bal för eleverna då.

Eleverna Erik Gieb, Alice Hedtjärn, Wilma Forssander, Ellen Sjöbrink, Emma Karlström samt gymnasiechef och rektor Tomas Eliasson. De är nöjda med hur årets studentavslutning ändå kommer att bli, trots rådande omständigheter.

Erik Gieb, Emma Karlström, Tomas Eliasson, Ellen Sjöbrink, Wilma Forssander och Alice Hedtjärn vid en av entréerna där årets utspring kommer att ske i år för studenterna.

Det blir ingen studentbal i år för eleverna, men den alternativa lösningen för årets studentavslutning ser eleverna fram emot. Här syns Emma Karlström och Tomas Eliasson.

Gymnasiechef och rektor Tomas Eliasson pratar med Wilma Forssander och övriga elevrepresentanter.

Annons

Annons

Det är glädjehopp från Ellen Sjöbrink, Wilma Forssander och Alice Hedtjärn som ser fram emot att ta studenten på Eksjö gymnasium den 6 juni.

Skolledningen har veckovis haft avstämning med elevrepresentanter från varje avgångsklass. Förslag på hur studentbalen och studentavslutningen kan genomföras har diskuterats.

– Förslaget gällande balen var i princip en sittandes trerätters middag med lite tal och underhållning. Allt det externa var borttaget, som att gå på röda mattan. Middagen skulle också vara uppdelad i olika sektioner, säger Tomas Eliasson, gymnasiechef och rektor på Eksjö gymnasium.

Ett annat förslag var att ställa in årets bal och i stället genomföra en återträff för årets studenter nästa år.

Ett bra alternativ

Det här förslaget fick eleverna ta ställning till. Tidningen möter fem av nio klassrepresentanter. En majoritet av eleverna röstade för att inte ha en bal. Två klasser röstade för att genomföra balen i år.

– Jag tyckte att det var självklart att vi skulle ha en bal, men det tyckte tydligen inte alla andra, säger Ellen Sjöbrink.

– Jag tror att alternativet att ha en bal om ett år lockade mest, säger Wilma Forssander.

Tycker ni att det här är ett bra alternativ?

– Just nu tycker jag att det är bra. Sen vet man inte hur man känner om ett år. Då kanske man inte känner någon koppling. Men just nu känns det kul att träffa alla igen om ett år, säger Ellen Sjöbrink.

Annons

Max två anhöriga

När det kommer till studentavslutningen blir det en del förändringar. I stället för att klasserna springer ut genom huvudentrén är det uppdelat på två platser. Vissa klasser springer ut genom en dörr till gymnasiets innergård och andra klasser från Nova-husets bottenvåning, ut mot Putte kock.

Annons

Utspringen sker en gång i halvtimmen. Publiken har begränsats på så vis att varje student får bjuda med sig max två anhöriga.

– Ett värsta scenario är att vi får stoppa om det blir för mycket folk i området. Det kan bli en extremt tråkig effekt. Därför är det viktigt att vi hjälps åt. De anhöriga kommer att hålla avstånd till varandra när de står vid utspringet, säger Tomas Eliasson.

En överraskning

Gymnasiet kommer för första gången att livesända studentavslutningen. Kameror kommer även att visa vad som händer inne på skolan.

– Jag tycker att det känns jättekul att allting filmas. Det är ingen annan som har haft en sådan här student, säger Ellen Sjöbrink.

– Vi skulle inte kunna göra mer än det vi gör nu. Allt är maxat av det som går att göra, säger Emma Karlström.

– Under de här omständigheterna är det en extremt bra lösning. Vi får fortfarande med många grejer som man vanligtvis har på en student, säger Erik Gieb.

– Det kan också hända någon överraskning, säger Tomas Eliasson lite lurigt.

Wilma Forrsander vill också rikta ett tack till skolledningen.

– Personligen måste jag säga att jag är jättetacksam för alla idéer som ni kommit med. Utan er hade det absolut inte blivit så här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan