Annons

Annons

Annons

Fotboll

Efter mötet – fotbollen får vänta ytterligare

Text

Elitfotbollen får vänta ytterligare på säsongsstarten. Efter det senaste mötet med Folkhälsomyndigheten (FHM) står det till synes klart att svenska cupen för herrar inte kan starta som tänkt, skriver Aftonbladet.

J-Södras Amir Al-Ammari.

– Svenska cupen kan inte komma igång den 1 juni om man ska följa FHM:s rekommendationer, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson till tidningen.

Annons

Riksidrottsförbundet (RF) sammanträdde under fredagsförmiddagen med Svenska fotbollförbundet och FHM. Och allt mer talar för att även nästa tänkta speldatum, den herrallsvenska premiären den 14 juni, ligger risigt till. Något klartecken för spel kom inte under fredagens möte.

Annons

– FHM räknar med att komma med besked i början av juni, säger Björn Eriksson.

Fotbollen har tagit fram ett regelverk för att säkerställa att matcherna kan dra igång utan att äventyra säkerheten under coronapandemin. Men enligt Björn Eriksson kommer inte FHM att pröva regelverket. I stället är det upp till RF att fungera som koordinator för hela idrotten i Sverige.

– Vi blir ett slags organ som hjälper till mellan idrottsförbunden och myndigheterna, säger han.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson:

– Vi hade naturligtvis hoppats på ett positivt besked men konstaterar att det är vänta och se som gäller. Naturligtvis fortsätter vi att arbeta för att den svenska professionella dam- och herrfotbollen ska kunna starta under juni på ett säkert och tryggt sätt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan