Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Klart: Så blir Nifsarpsskolans studentavslutning: ”Sörjer nog mest flaket”

Text: 

Nu är det bestämt hur studentavslutningen blir på Nifsarpsskolan. Inte helt oväntat blir det inte ett traditionellt utspring. Åtgärder vidtas för att minska antalet personer på en och samma plats samtidigt.

– Eleverna sörjer nog mest att det inte blir något flak, säger Mats Klasson, vd för Nifsarpsskolan.

När det är student vid Nifsarpsskolan brukar det vara många anhöriga som samlas. I år kommer högst två till varje elev att få närvara vid utspringet.

Tidigare år brukar alla elever springa ut samtidigt genom Nifsarpsskolans huvudentrén där anhöriga står och väntar. I år, den 6 juni, kommer utspringet att ske klassvis, med 45 minuters mellanrum.

Annons

– Eleverna får springa ut till sin favoritmusik. Nu får de som de vill för en gång skull, säger Mats Klasson och fortsätter:

Annons

– Vi kommer att dela ut två biljetter till varje student som de kan ge till sina anhöriga. De anhöriga kommer vi att släppa in genom huvudgrinden och då har vi pejl på att vi inte tar in för mycket folk.

Mindre grupper

När eleverna har sprungit ut kommer de att lotsas ut efter 30 minuter då nästa anhöriggrupp till nästa klass ska släppas in.

– På så sätt klarar vi de restriktioner som gäller i dag, säger Mats.

Hur många elever och anhöriga kan det bli som mest?

– Den största klassen vi har är 17, då blir det 34 anhöriga. Då ligger det runt 50 personer.

Eleverna kommer också att få varsin picknick-påse, det blir fotografering samt avslutning med mentorerna i klassrummen, men i mindre grupper än vanligt.

Inget flak

Utspring sker klass- och gruppvis. Totalt blir det fem utspring på Nifsarpsskolan. Utspring sker 11.00, 11.45, 12.30, 13.15 samt 14.00.

Hur tror du eleverna reagerar på beslutet?

– De är nog ganska inställda på att det skulle bli någon sådan här variant. De sörjer nog mest flaket. Vi får se om vi hittar på någonting kring det också, men det blir ingenting på stan i alla fall. Möjligtvis att vi ställer upp ett flak där de kan fotografera sig. Vi får se, säger Mats Klasson.

Information om studentavslutningen ska enligt Mats Klasson ha gått ut till samtliga elever.

Annons

"I tre veckor har vi jobbat med den här frågan", säger Mats Klasson, vd för Nifsarpsskolan, som berättar att det nu är bestämt hur årets studentavslutning blir på skolan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan