Annons

Annons

Försommarvärme lagom till Kristi himmelsfärd: ”Soliga dagar framför oss”

Strålande solsken och temperaturer upp mot 20 grader. Det blir verklighet i Småland den kommande tiden – även om regnet gör ett litet gästspel i helgen. OBS: Genrebild.

Annons

Närmare 20 plusgrader, strålande solsken och således en försmak på sommaren.

Långhelgen och den kommande veckan lär skänka mycket värme till många i de annars dystra tiderna.

– Vi har soliga dagar framför oss, säger SMHI:s meteorolog Lisa Frost inför Kristi himmelsfärdshelgen.

I våra trakter bjuder onsdagen på temperaturer kring 15 grader, för att därefter jobba sig upp mot närmare 20 på torsdag. Med andra ord kan veckoslutet bli riktigt mysig.

– För många blir det en skön start på vad som kanske är en långhelg i och med den röda torsdagen, säger SMHI:s Lisa Frost.

Men – ja, det finns dessvärre ett sådant i allt det fina. Under lördagen och söndagen väntas dock regn och lägre temperaturer.

– Ja, det drar in från sydväst, säger hon.

– Men, lugnar Lisa Frost. Redan nästa vecka är solen och värmen tillbaka och vi får omkring 20 grader och sol vissa dagar, säger hon.

I nuläget (artikeln skrevs under tisdagen) finns inga risker utfärdade för bränder i skog och mark. Men alla som planerar att vistas utomhus med grillen i högsta hugg, uppmanas att vara försiktiga.

Annons

– Ja, med det varma högtrycket som nu väntas i flera dagar, kan det förstås bli torrt i marken på sina håll, säger meteorologen Lisa Frost till tidningen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy